Ομάδες που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο καθώς και απόφοιτοι, μέντορες, εκπαιδευτές και συντελεστές του Invent ICT, συναντήθηκαν ψηφιακά με στόχο να διευρύνουν την κοινότητα του προγράμματος και να συμβάλλουν στην ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ομάδες που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο καθώς και απόφοιτοι, μέντορες, εκπαιδευτές και συντελεστές του Invent ICT, συναντήθηκαν ψηφιακά με στόχο να διευρύνουν την κοινότητα του προγράμματος και να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στη δικτύωση ομάδων και αποφοίτων του προγράμματος και στη διασύνδεσή τους με την αγορά.

Advertisement
 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Infusion Night, o Νίκος Λυσιγάκης, Public Affairs Manager της BEAT, παρουσίασε την ανάπτυξη της Beat, από ανερχόμενη ελληνική startup σε πολυεθνική εταιρεία αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Στη συνέχεια 4 επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μέσα από το Invent ICT μίλησαν για την ανάπτυξή τους, τα επιτεύγματά τους, και τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις αρχικού σταδίου που έχουν λάβει.

Συμμετείχαν:

-Η Έλλη Κατσίρη συνιδρύτρια της Siba, η οποία αναπτύσσει συστήματα αισθητήρων και ενσωματωμένο λογισμικό που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κακής ποιότητας του αέρα μέσα σε εσωτερικούς χώρους.

-H Κωνσταντία Ζαρκογιάννη, συνιδρύτρια της Nous4Health, που έχει αναπτύξει μία καινοτόμα εφαρμογή gaming, η οποία βοηθάει παιδιά με Διαβήτη Τύπου Α να διαχειριστούν τη νόσο.

-Ο Χριστόφορος Καχρής, ιδρυτής της InAcceL, ο οποίος μίλησε για την εταιρεία που σχεδιάζει και διαθέτει επιταχυντές υψηλής απόδοσης για ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες cloud για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και για συστήματα μηχανικής μάθησης

-Ο Γιώργος Δρακάκης, συνιδρυτής της Purposeful, που ασχολείται με την ανάπτυξη αλγορίθμων για την επαναστόχευση φαρμάκων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των πειραμάτων που απαιτούνται.

Στην εκδήλωση, ο ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και επικεφαλής του ΕΙΤ Food Hub στην Ελλάδα, Μιχάλης Στάγκος παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει το EIT food σε εταιρείες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του κλάδου της αγροδιατροφής και ανέλυσε τις ευκαιρίες που δημιουργεί για το οικοσύστημα καινοτομίας η νέα στρατηγική της ΕΕ για τα τρόφιμα, «από το Αγρόκτημα στο Πιάτο».

Ο Νίκος Λυσιγάκης μέσα από την παρουσίασή του τόνισε πως «Στη Βeat, ως μέρος της Free Now πλέον, συνεχίζουμε να γράφουμε μία συναρπαστική ιστορία ανάπτυξης με κύριο άξονα τη διευκόλυνση των καθημερινών μεταφορικών αναγκών, εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, επενδύουμε σε νέες μορφές μετακινήσεων, με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Στον πυρήνα μας παραμένουμε μία εταιρεία που βασίζεται και αναζητά συνεχώς την καινοτομία και βρίσκεται ενεργά κοντά στο οικοσύστημα με το ποιο μοιραζόμαστε ιδέες, γνώση και εμπειρία. Ήταν μεγάλη χαρά να ανοίξουμε τον κύκλο των συναντήσεων Infusion Nights του Invent ICT και να συζητήσουμε με ομάδες και απόφοιτους για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.»

Advertisement

Την εκδήλωση συντόνισε ο δρ Ευάγγελος Σιώκας, Project Manager του προγράμματος Invent ICT, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Η επιτυχία και η ευρεία συμμετοχή της πρώτης εκδήλωσης Infusion Night, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, μας γεμίζει χαρά και αναδεικνύει την ανάγκη του οικοσυστήματος της νέας επιχειρηματικότητας για πρωτοβουλίες που προάγουν τη δικτύωση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό».

Τα Ιnfusion Νights είναι συναντήσεις της κοινότητας του Invent ICT, με στόχο τη μεταβίβαση γνώσεων, την ανάδειξη ευκαιριών για την νέα επιχειρηματική κοινότητα καθώς και τη διασύνδεση των ομάδων του προγράμματος, με θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της νέας οικονομίας.

To Invent ICT αποτελεί το πρόγραμμα επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων, που υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας. Το πρόγραμμα, που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες υποστήριξης σε νεοφυείς επιχειρήσεις, απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους του ΕΜΠ ή αντίστοιχα μέλη των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολυτεχνείο Θράκης, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), νέους ανθρώπους με όραμα για το επιχειρείν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

03/12/25 10:11 μμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

03/12/25 9:03 μμ

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

03/12/25 8:24 μμ

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028