17.5 C
Serres

Υπουργείο Υποδομών: Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών

Date:

«Ένα αίτημα δεκαετιών του δικηγορικού συλλόγου, των δικαστικών υπαλλήλων και της τοπικής κοινωνίας πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη» τονίστηκε πριν περίπου έναν χρόνο στο Υπουργείο .

Η εντολή δόθηκε και ξεκίνησε αρχικά μια διαδικασία αναζήτησης προγραμμάτων χρηματοδότησης και υπηρεσίας που θα αναλάβει την διεκπεραίωση της μελέτης και της κατασκευής παράλληλα με την αναζήτηση ενός κατάλληλου οικοπέδου. Η συμβολή όλων των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων καταλυτική για την ωρίμανση κάθε σταδίου.
Έτσι στις 5 Αυγούστου 2020 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με αριθμό φύλλου 3254 η απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην πόλη των Σερρών.
Η ανέγερση ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα υλοποίησης ανέγερσης νέων δικαστικών με την διαδικασία ΣΔΙΤ.

 

δικαστηρια σερρεσ

Εχθές 17 Νοεμβρίου, σημαδιακή ημέρα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, εγκρίθηκε και το κτιριολογικό πρόγραμμα από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες των δυο εμπλεκόμενων πλέον Υπουργείων, μετά από πολλαπλές τεχνικές συναντήσεις και διυπουργικές παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό.




Επίσημα λοιπόν το ταξίδι ξεκινάει και προσωπικά χαίρομαι ως δημόσιος υπάλληλος, ή καλύτερα ως υπάλληλος σε θέση ευθύνης σε ΟΤΑ με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού, να βλέπω πλήθος παραγωγικούς ανθρώπους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συνδράμουν στο να προχωράει το «καράβι» που κάποιος λογικά πρέπει να το οδηγεί στα βαθιά νερά.

Ως διπλωματούχος μηχανικός και ως εκλεγμένο μέλος τόσο στην ΕΜΔΥΔΑΣ όσο και στο Κεντρικό ΤΕΕ είναι σημαντικό που έχω την ευκαιρία να «ταξιδεύω» στις γειτονιές του τόπου μου με μια νέα “ιδιότητα” και να διαπιστώνω ότι παράγεται έργο!

Και για εμάς τους μηχανικούς ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων είναι η κινητήριος δύναμη μας…

Ιωάννης Χατζόπουλος

ΕλλάδαΥπουργείο Υποδομών: Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι είναι τα «παντοτινά χημικά»

Μπορεί τα «παντοτινά χημικά» να έκαναν τη ζωή μας...

“Hellenic Dreaming” 37 ξεχωριστές ιστορίες μετανάστευσης σ’ ένα βιβλίο (audio)

Από το Σίδνεϋ στην Αγία Παρασκευή, στο Ραδιομέγαρο της...

Aσθενοφόρο έπεσε σε χαράδρα στην Καισαριανή- Τρεις τραυματίες- video

Ασθενοφόρο έπεσε σε χαράδρα το απόγευμα του Σαββάτου στην...

Θεσσαλονίκη: Πτώση ανηλίκου από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας

Πτώση ανηλίκου σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από πολυκατοικία...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα