Το παράδειγμα της Ελβετίας δεν βρίσκει σύμφωνους τους Έλληνες γιατρούς «Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ αυτό που έκαναν οι Ελβετοί εντατικολόγοι. Δεν θα ζητούσαμε από τους ασθενείς μας να βάλουν ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το παράδειγμα της Ελβετίας δεν βρίσκει σύμφωνους τους Έλληνες γιατρούς

«Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ αυτό που έκαναν οι Ελβετοί εντατικολόγοι. Δεν θα ζητούσαμε από τους ασθενείς μας να βάλουν στην διαθήκη τους πώς θέλουν να πεθάνουν επειδή καλύφθηκαν όλα τα κρεβάτια εντατικής στη χώρα».

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, μετά την είδηση από την Ελβετία που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η Ελβετική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (SGI), αφού ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει, και καθώς δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, τους ζήτησε να δηλώσουν σε διαθήκη τους, αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης.

«Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορονοϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Εμείς θα ανοίγαμε περισσότερα κρεβάτια εντατικής και εκτός των μονάδων Εντατικής των Νοσοκομείων όπως έγινε στην Ιταλία. Στην Ελλάδα δεν είμαστε πολύ μακριά από το κόκκινο άλλα θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Άλλωστε έχουμε μπροστά μας και την ελπίδα του εμβολίου» ανέφερε η κ.Κοτανίδου .

Ακούστε τι είπε η κ. Κοτανίδου:

Advertisement
MEGA

Πηγή: newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα

03/04/26 3:23 μμ

Αρμπελόα: «Ας αφήσουμε πίσω μας το γόνατο του Μπαπέ και ας απολαύσουμε τα γκολ του»

03/04/26 3:12 μμ

Εβερτον: Μένει ο Τζακ Γκρίλις

03/04/26 2:56 μμ

Αθλητικός Δικαστής: Από μία αγωνιστική και πρόστιμο σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

03/04/26 12:53 μμ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

03/04/26 12:47 μμ

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

03/04/26 12:36 μμ

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:30 μμ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:27 μμ

Αγωνία στους Λέικερς για τον τραυματισμό του Ντόντσιτς

Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

03/04/26 12:16 μμ

Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»