Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ είναι ο ένας εκ των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων με καταγωγή από τη Θράκη που συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπίας στη Ρόδο.   Είναι γεννημένος στην Θράκη, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ είναι ο ένας εκ των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων με καταγωγή από τη Θράκη που συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπίας στη Ρόδο.

Advertisement
 

 

Είναι γεννημένος στην Θράκη, γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και τοποθετήθηκε στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου με εντολή της Άγκυρας και με την σύμφωνη γνώμη του πρώην Τούρκου προξένου.

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το protothema.gr, ο Γενικός Γραμματέας του τουρκικού Προξενείου, φοράει σκούρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα.

 

Στέκεται δίπλα στο νυν Τούρκο πρόξενο Ατίφ Σερκιέρογλου στην περσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Μουσουλμανικής Αδελφότητας Ρόδου που ιδρύθηκε για να φέρει κοντά τους δυο λαούς, ωστόσο ο ρόλος του κρίθηκε ύποπτος και έχει μπει στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας καθότι φέρεται να προσπαθεί διαρκώς να δημιουργήσει θέματα με την μουσουλμανική κοινότητα στο νησί.

Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ ήρθε από την Θράκη στη Ρόδο πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να εκτελέσει χρέη διερμηνέα στον τότε Τούρκο πρόξενο.

Advertisement

Ωστόσο οι αιρετοί που είχαν επαφές μαζί του, λένε για τον Σαϊμπαντίμ, ότι οι μεταφράσεις του δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρες, δηλαδή, κάποια πράγματα τα μετέφραζε όπως ήθελε ο ίδιος με αποτέλεσμα οι συζητήσεις από ένα σημείο και μετά να γίνονται μόνο στην αγγλική γλώσσα προκειμένου να αποφεύγονται παρερμηνείες.

Φυσικά η ΕΥΠ γνώριζε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ο Τούρκος διερμηνέας και νυν γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στο νησί, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι παντρεμένος με Ροδίτισσα μουσουλμάνα. «Ήταν ο άνθρωπος που έκανε την βρώμικη δουλειά» λέει στο protothema.gr πρώην αιρετός, ο οποίος τον είχε συναντήσει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της θητείας του.

Χαμηλού προφιλ ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ δεν προκαλούσε με τον τρόπο ζωής του, όντας ταγμένος στο έργο του και στις εντολές της Άγκυρας.

Αυτές αφορούσαν επί το πλείστον τη μουσουλμανική κοινότητα και την δημιουργία διάφορων θεμάτων εις όφελος της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στρατολόγησε τον 52χρονο μάγειρα από το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο, δίνοντας του εντολή να φωτογραφίζει τις διατάξεις των πολεμικών πλοίων, στρατόπεδα και άλλα ευαίσθητα σημεία του ακριτικού νησιού.

Πηγή: protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας