«Το δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο» ή «ευθανασία», αποτελεί πλέον νόμο του κράτους στην Ισπανία, καθώς υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιο.   Μετά την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά και την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Το δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο» ή «ευθανασία», αποτελεί πλέον νόμο του κράτους στην Ισπανία, καθώς υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιο.

 

Μετά την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά και την Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία είναι η έκτη χώρα στον κόσμο όπου το κοινοβούλιό της κατάφερε με άνετη πλειοψηφία να υπερψηφίσει την άσκηση του δικαιώματος της ευθανασίας.

Η πρόταση του Σοσιαλιστικού κόμματος ( PSOE) έτυχε ευρείας αποδοχής εξασφαλίζοντας 198 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 2 αποχές. Τον νόμο καταψήφισαν το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ( P.P.), το ακροδεξιό κόμμα Vox και Unión del Pueblo Navarro.

Ο νόμος, υπολογίζεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2021 και η ψήφισή του θεωρείται ιστορικής σημασίας καθώς επιτρέπει σε άτομα με μη αναστρέψιμη ασθένεια να επωφεληθούν από αυτό το δικαίωμα.

 

Προϋπόθεση είναι να έχουν επαναλάβει έως και τέσσερις φορές την επιθυμία τους να τερματίσουν τη ζωή τους και βέβαια με την προϋπόθεση της συνοδείας λεπτομερών ιατρικών αναφορών. Ο νόμος επίσης εγγυάται το δικαίωμα άρνησης εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού να προχωρήσει στην ευθανασία ασθενούς.

Ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Iγια, αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έλαβε «πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές» στο κοινοβούλιο , γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η Ισπανία είναι « δημοκρατική και ώριμη κοινωνία ».

Advertisement
MEGA

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς μπροστά στον ανθρώπινο πόνο», τόνισε ο υπουργός, για τον οποίο ο νόμος θα συμβάλει σε μια «πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία». Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος είχε καταψηφιστεί τουλάχιστον 4 φορές στο παρελθόν.

 

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 4:22 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα

03/04/26 3:23 μμ

Αρμπελόα: «Ας αφήσουμε πίσω μας το γόνατο του Μπαπέ και ας απολαύσουμε τα γκολ του»

03/04/26 3:12 μμ

Εβερτον: Μένει ο Τζακ Γκρίλις

03/04/26 2:56 μμ

Αθλητικός Δικαστής: Από μία αγωνιστική και πρόστιμο σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

03/04/26 12:53 μμ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

03/04/26 12:47 μμ

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

03/04/26 12:36 μμ

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:30 μμ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:27 μμ

Αγωνία στους Λέικερς για τον τραυματισμό του Ντόντσιτς