20.9 C
Serres

Κορωνοϊός : Νέο “ορφανό” κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού εμφανίστηκε στην Αττική

Date:

Ένα ακόμη κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την παραλλαγή του ιού στη χώρα μας σε 27, σύμφωνα με το skai.gr

Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι καθώς το νέο αυτό κρούσμα εντοπίστηκε στην κοινότητα και είναι «ορφανό» δηλαδή το άτομο δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε προκύπτει επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Έτσι λοιπόν, αυτό είναι το τρίτο «ορφανό» κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα, με τα δυο εξ αυτών να βρίσκονται στην Αττική και ένα στην Κρήτη. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του, προκειμένου να περιοριστεί πιθανή περαιτέρω διασπορά.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 27 κρούσματα της μετάλλαξης του φονικού ιού, ωστόσο αυτά τα τρία «ορφανά» τρομοκρατούν τους ειδικούς.




Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σήμερα, Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 605 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 256 στην Αττική. Έγιναν 30.966 διαγνωστικά τεστ (μοριακά και rapid).

Επιπλέον, 292 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 24 ακόμη άνθρωποι κατέληξαν από τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο και 5.622 από την αρχή της πανδημίας.

ΥγείαΚορωνοϊός : Νέο "ορφανό" κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού εμφανίστηκε στην Αττική

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βιταμίνες: Ποιες χρειάζεστε ανάλογα με την ηλικία σας

Πρέπει τουλάχιστον να προσέχουμε ώστε να λαμβάνουμε αυτές που...

Αυτά τα 3 κόλπα μπορούν να γιατρέψουν την αϋπνία

Ένας καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει τις εγκεφαλικές και...

Εμμηνόπαυση: Έξι διατροφικές αλλαγές για να μην πάρετε κιλά μετά τα 40

Μάθετε πώς μπορείτε να μείνετε αδύνατη, να μειώσετε τα...

Μπορεί ο πόνος στη μέση ή τον αυχένα να έχει ψυχολογικά αίτια;

Ορθοπεδικός χειρουργός και τραυματολόγος εξηγεί κατά πόσο ορθοπεδικά προβλήματα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα