12.1 C
Serres

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Μαρτίου

Date:

Στις 16 Μαρτίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι του Οσίου Χριστοδούλου θαυματουργού εν Πάτμω, Αγίου Ιουλιανού, Σύναξη της Παναγίας Ρόδον Αμάραντον και γιορτάζουν τα ονόματα Χριστόδουλος, Ιουλιανός, Γιουλιανός και Γιολανός.

Όσιος Χριστόδουλος ο θαυματουργός εν Πάτμω

Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Μαρτίου

Ο Όσιος Χριστόδουλος, σύμφωνα με το saint.gr, γεννήθηκε σε μία κωμόπολη κοντά στη Νίκαια της Βιθυνίας γύρω στο 1020 μ.Χ. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιωάννης. Από πολύ νέος επιθύμησε να εγκαταλείψει τον κόσμο και ν΄ αφοσιωθεί στην μοναχική ζωή. Ξεκίνησε από κάποια Μονή στον Όλυμπο της Βιθυνίας, όπου μετά από λίγο καιρό εκάρη Μοναχός.

Από εκεί θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους και για μικρό διάστημα θα μονάσει σε κάποιο ερημικό μέρος εκεί. Οι επιδρομές όμως των Σαρακηνών αναγκάζουν τους Μοναχούς να εγκαταλείψουν εκείνα τα μέρη και έτσι επανέρχεται στην Μικρά Ασία και εγκαθίσταται στο Όρος Λάτρος της Μυσίας. Εκεί διέπρεψε σ΄ όλες τις αρετές και οι Μοναχοί των εξέλεξαν πρώτον επιστάτη με το αξίωμα του Αρχιμανδρίτη, γεγονός που του έδωσε και το προσωνύμιο του Λατρηνού. Οι επιδρομές όμως των Μουσουλμάνων τον αναγκάζουν σε φυγή και από το Λάτρος.

Αναζητώντας τόπο ασκήσεως ο Όσιος φτάνει στη Στρόβιλο, μια θαλάσσια περιοχή στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί θα μείνει για λίγο καιρό, γιατί μια νέα επιδρομή θα τον αναγκάσει να διαφύγει στη Λέρο και στη συνέχεια στην Κώ, όπου και θα ιδρύσει Μονύδρια. Οι διαφορές όμως με τους εκεί κατοίκους θα τον καταστήσουν ανέστιο και αυτή τη φορά.

Ύστερα από περιπλανήσεις στα γύρω νησιά φτάνει στην Πάτμο, στην οποία γοητεύεται από την ησυχία και την ηρεμία της. Αμέσως φεύγει για την Κωνσταντινούπολη και ζητά από τον Αυτοκράτορα Αλέξιο Α’ τον Κόμνηνο την άδεια «ίνα φροντιστήριον των ψυχών καταστήση ταύτην». Ο Αυτοκράτορας με Χρυσόβουλλο του παραχωρεί την Πάτμο και τα γύρω νησιά μαζί με εργάτες και χρήματα. Με την εγκατάσταση του στην Πάτμο ο Όσιος ξεκινά το χτίσιμο Μοναστηριού τιμώμενο επ΄ ονόματι του Θεολόγου. Οι επιδρομές όμως των Μουσουλμάνων δεν θα τον αφήσουν ήσυχο ούτε αυτή τη φορά.

Ο Όσιος αφήνει την Πάτμο και καταφεύγει στην Εύβοια κατά το έτος 1092 μ.Χ.

Η διαμονή του Οσίου Χριστοδούλου στην Εύβοια ήταν σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μικρής διάρκειας. Υπάρχει η πληροφορία ότι ένας ευσεβής και πλούσιος κάτοικος του Ευρίπου προσέφερε την πολυτελή οικία του στον Όσιο, ο οποίος την ανέδειξε σε μοναστήρι, αν και οι φροντίδες του Οσίου, εξαιτίας της μεγάλης περιουσίας του μοναστηριού στην Πάτμο, απαιτούσαν την παραμονή του όχι στην έρημο αλλά κοντά στον κόσμο. Εξάλλου, στην Εύβοια ανέκαθεν υπήρχε παράδοση, σύμφωνα με την οποία ο Όσιος Χριστόδουλος παρέμεινε ασκητεύοντας στο σπήλαιο στο δυτικό άκρο της κωμόπολης Λίμνη (Ελύμνιον).

Το λείψανο του Οσίου και φυλάσσεται ως σήμερα στο μικρό φερώνυμο Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου, στη Νοτιοδυτική πλευρά του Καθολικού της Μονής Πάτμου.

Σύναξη της Παναγίας «Ρόδον Αμάραντον» στον Πειραιά





Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Μαρτίου

Η εικόνα της Παναγίας «Ρόδον Αμάραντον»

Η ιστορία της ενορίας Παναγίας «Ρόδον Αμάραντον» Πειραϊκής, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παλαιών κατοίκων της περιοχής, αρχίζει περίπου το έτος 1890 μ.Χ., όταν κάποιος ψαράς ανέσυρε μία παλαιά εικόνα από τα βράχια της Πειραϊκής η οποία εικόνιζε την Παναγία να κρατά τον Χριστό, καθήμενο σε παιδική ηλικία, κρατώντας στο χέρι ένα «Ρόδον». Το γεγονός έγινε αμέσως γνωστό στην περιοχή. Μια ευλαβής οικογένεια, ονομαζόμενη Κατσαρού, έχοντας την επιθυμία να προσφέρει «οίκον» προς στέγαση της εικόνας της Παναγίας, με ιδία πρωτοβουλία έκτισε ιδιωτικό παρεκκλήσιο με το όνομα Παναγία «Ρόδον Αμάραντον». Εκεί στεγάσθηκε η παλαιά αυτή εικόνα και λατρεύθηκε από τους κατοίκους της περιοχής.

Πέρασαν τα χρόνια, ολοένα και περισσότερος κόσμος συνέρεε στην περιοχή και υπήρξε ανάγκη να δημιουργηθεί ενορία που θα δεχθεί τους πιστούς. Μέχρι τότε, η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπήγετο εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το πρόβλημα διευθετήθηκε με τη δωρεά της οικογένειας Κουτσοδόντη η οποία διέθεσε το οικόπεδο για να κτισθεί σε πρώτη μορφή (ο ισόγειος) ο Ιερός Ναός και να δημιουργηθεί η νέα ενορία. Στα επόμενα έτη απαιτήθηκαν αγώνες, και κατεβλήθησαν κόποι και θυσίες για να δοθεί η άδεια κάτι το οποίο επετεύχθει επι δημαρχίας Σκυλίτση.

Το 1973 μ.Χ., ο μακαριστός Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ Χρυσόστομος ο Α΄ τέλεσε τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού και τον παρέδωσε προς λατρεία στους ενορίτες πιστούς. Λίγο πριν τα θυρανοίξια, δια Αρχιερατικού γράμματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έγινε και επισήμως ενορία ξεχωριστή, η ενορία της Παναγίας Ρόδο Αμάραντο.

Ο πρώτος Ιερός Ναός λειτουργεί κανονικά μέχρι το έτος 1983 μ.Χ. όταν αποφασίζεται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να οικοδομηθεί νέος, λαμπρότερος και μεγαλύτερος Ναός πάνω από το ισόγειο. Στο διάστημα αυτό, έχουν διακονήσει αρκετοί ιερείς που έδωσαν ο καθένας την προσωπική του σφραγίδα για την αποπεράτωση, την καλή λειτουργία και ευταξία του οίκου του Θεού: ο αείμνηστος π. Αντώνιος, ο π. Μάξιμος, μετέπειτα Μητροπολίτης Σερρών, ο π. Μιχαήλ Βασιλάκης, ο π. Χαράλαμπος Πετρόγγονας, ο π. Ευάγγελος Μισαργόπουλος, ο π. Ιάκωβος Φραγκιαδάκης, ο αείμνηστος π. Στέφανος Μιχαηλίδης, ο π. Αντώνιος Βάλβης, ο π. Γερμανός Αδραχτάς, ο π. Βενέδικτος, ο οποίος και εργάσθηκε επιμελώς για την ανέγερση του ισογείου του Ναού αλλά και του νέου μεγαλύτερου Ναού. Το έργο για την αποπεράτωση του Ναού όπως αυτός υπάρχει σήμερα διήρκεσε 2 έτη. Προϊστάμενος του Ναού κατά τα έτη αυτά και μέχρι σήμερα είναι ο π. Μιχαήλ Χαλάς με συνεφημέριο τον π. Ιωάννη Μαυροκουκουλάκη.

Το 1986 μ.Χ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικος τελεί τα θυρανοίξια και εγκαίνια του νέου λαμπρού Ιερού Ναού της Παναγίας «Ρόδον Αμάραντον», που εορτάζει κάθε χρόνο στον Ακάθιστο Ύμνο.

Το ισόγειο παρεκκλήσιο του Ναού μετονομάστηκε σε «Ταξιάρχη Μιχαήλ της Σύμης» και πανηγυρίζει στις 9 Νοεμβρίου. (Η μετονομασία έγινε διότι ο Ταξιάρχης Μιχαήλ της Σύμης τιμάται ιδιαιτέρως από τους Συμιακούς πολλοί εκ των οποίων διαβιούν στην περιοχή της Πειραϊκής).

Γεγονότα στις 16 Μαρτίου

  • 597 π.Χ. Οι Βαβυλώνιοι καταλαμβάνουν την Ιερουσαλήμ.
  • 455 Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ουαλεντινιανός Γ΄ δολοφονείται από δύο Ούννους υπηρέτες, ενώ ασκούνταν με το τόξο του στο Πεδίον του Άρεως (Ρώμη).
  • 1190 Σφαγή των Εβραίων του Γιορκ στην Αγγλία.
  • 1244 Πάνω από 200 Καθαροί εκτελούνται στην πυρά μετά την άλωση του Κάστρου του Μονσεγκύρ.
  • 1792 Γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γουστάβου Γ΄ της Σουηδίας. Πεθαίνει στις 29 Μαρτίου.
  • 1802 Συστήνεται η στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ, το περίφημο «Γουέστ Πόιντ».
  • 1850 Εκδίδεται το έργο του Ναθάνιελ Χόθορν, «Άλικο Γράμμα», που αναφέρεται στη μοιχεία και την προδοσία στις αμερικανικές αποικίες.
  • 1869 Η πρώτη επαγγελματική ομάδα μπέιζμπολ, οι Cincinnati Red Stockings, παίζουν τον πρώτο τους αγώνα εναντίον των Great Western.
  • 1877 Το πρώτο επίσημο παιχνίδι μεταξύ Αυστραλίας και Αγγλίας στο κρίκετ γίνεται στην Μελβούρνη και νικήτρια αναδεικνύεται η Αυστραλία με 45 runs.
  • 1900 Ο σερ Άρθουρ Έβανς ξεκινά την ανασκαφή στα ερείπια της Κνωσού στην Κρήτη.
  • 1909 Στο Βερολίνο συνεχίζεται για 2η μέρα η πρώτη ευρωπαϊκή ποδηλατοδρομία.
  • 1910 Παρά τις αντιδράσεις της Γερμανικής Βουλής για τις υψηλές δαπάνες, ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β΄ υποστηρίζει τα σχέδια για την ανάπτυξη του γερμανικού στόλου.
  • 1914 Στη Γαλλία, η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών και πρώην πρωθυπουργού Ζοζέφ Καγιό σκοτώνει τον εκδότη της εφημερίδας Λε Φιγκαρό Γκαστόν Καλμέτ επειδή αρθρογραφούσε εναντίον του συζύγου της.
  • 1915 Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με καταγγελίες, οι Γερμανοί υποχρεώνουν τους αιχμαλώτους πολέμου σε ημερήσια 10ωρη εργασία στα ορυχεία.
  • 1920 Ο Billy Meredith της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σε ηλικία 45 ετών και 229 ημερών) γίνεται ο γηραιότερος διεθνής ποδοσφαιριστής, όταν αγωνίζεται με τα χρώματα της Ουαλίας στον αγώνα εναντίον της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ.
  • 1920 Οι Σύμμαχοι καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη και εγκαθίστανται στα διάφορα Υπουργεία.
  • 1921 Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ.
  • 1926 Ο Ρόμπερτ Γκόνταρντ φτιάχνει τον πρώτο πύραυλο, που τροφοδοτείται με υγρά καύσιμα.
  • 1935 Ο Αδόλφος Χίτλερ παραβιάζει τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, διατάζοντας τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας και επαναφέροντας την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. (Ίδρυση της Βέρμαχτ)
  • 1939 Η Σλοβακία γίνεται μαζί με τη Μοραβία και τη Βοημία γερμανικό προτεκτοράτο.
  • 1940 Η Ελλάδα αποκτά Αστικό Κώδικα.
  • 1961 Αρχίζει η λειτουργία της ενοποιημένης Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας.
  • 1964 Ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κύπρο.
  • 1966 Ο Καναδός Ντόναλντ Τζάκσον (Donald Jackson) γίνεται ο πρώτος αθλητής που κάνει τριπλό “lutz” στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
  • 1968 Γράφεται μία από τις μελανότερες σελίδες της αμερικανικής Ιστορίας, όταν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, αμερικανικές δυνάμεις εισβάλουν στο χωριό Μάι Λάι και σκοτώνουν 450 αμάχους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
  • 1962 Ο Wilt Chamberlain γίνεται ο πρώτος και ο μόνος παίκτης στο NBA που σημειώνει περισσότερους από 4.000 πόντους σε μια σεζόν με μέσο όρο 50.4 πόντους ανά αγώνα.
  • 1969 Συντρίβεται λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας, αεροπλάνο των εθνικών αερογραμμών της χώρας. Νεκροί και οι 155 επιβαίνοντες.
  • 1971 Οι Σάιμον και Γκαρφάνκελ κερδίζουν δύο βραβεία Γκράμι, για το καλύτερο άλμπουμ για το “Bridge Over Troubled Water” και για το καλύτερο τραγούδι, το ομώνυμο του τίτλου.
  • 1972 Στην Κολομβία, συλλαμβάνεται άτομο, που πιθανολογείται ότι ήταν ο Ναζί εγκληματίας πολέμου, Μάρτιν Μπόρμαν.
  • 1973 Στο Παρίσι, οι Υπουργοί Οικονομίας 14 χωρών και οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη και της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών συμφωνούν να εγκαινιάσουν ένα νομισματικό σύστημα που θα βασίζεται στην κυμαινόμενη ισοτιμία συναλλάγματος.
  • 1978 Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απαγάγουν τον Ιταλό Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό Άλντο Μόρο. Λίγες μέρες αργότερα, τον εκτελούν.
  • 1981 Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της ΕΣΣΔ Λεονίντ Μπρέζνιεφ προς τον ηγέτη της τουρκικής χούντας, στρατηγό Εβρέν, προκαλεί άσχημη εντύπωση στην Ελλάδα και τα πικρόχολα σχόλια ολόκληρου σχεδόν του Τύπου.
  • 1982 Ο Σοβιετικός Πρόεδρος Λεονίντ Μπρέζνιεφ ανακοινώνει ότι η ΕΣΣΔ πάγωσε την ανάπτυξη πυραύλων SS
  • 1984 Η Νότια Αφρική και η Μοζαμβίκη υπογράφουν συμφωνία μη επίθεσης.
  • 1984 Ισλαμιστές απαγάγουν τον επικεφαλής της CIA στη Βηρυτό του Λιβάνου, Γουίλιαμ Μπάκλεϊ.
  • 1985 Απάγεται από ισλαμιστές στη Βηρυτό ο Αμερικανός δημοσιογράφος του Associated Press, Τέρι Άντερσον. Απελευθερώνεται μετά από περίπου επτά χρόνια, στις 4 Δεκεμβρίου του 1991.
  • 1985 Ο Γιάννης Κούρος διανύει 200 χλμ σε 15:11.10 στο Μοντωμπάν της Γαλλίας με ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες.
  • 1988 Το Ιράκ πραγματοποιεί επίθεση στην κουρδική πόλη Halabjah με χημικά (αέρια νεύρων), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 5.000 άτομα.
  • 1991 Οι αρχηγοί των σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων και της KGB απευθύνουν έκκληση στον πληθυσμό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, προκειμένου να διατηρηθεί ενωμένη η ΕΣΣΔ.
  • 1991 Την προσήλωσή της στη Δημοκρατία ανακοινώνει η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, μετά την παραίτηση του Προέδρου Μπορισλάβ Γιόβιτς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου στη χώρα.
  • 1992 Εγκαθίστανται στην Κροατία οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.
  • 1992 Ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός, ο οποίος ανακάλυψε τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική, υποστηρίζει ότι ο πρώτος Homo Sapiens ξεκίνησε πριν από 700.000 χρόνια από τη βόρεια Ελλάδα.
  • 1992 Στην Τουρκία, 480 είναι οι νεκροί και 100.000 οι άστεγοι από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,2 Ρίχτερ που πλήττει το Ερζιντσάν.
  • 1993 Ο Άρης κατακτά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο κερδίζοντας στο Τορίνο την Εφές Πίλσεν με 50
  • 1993 Στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ χάνουν τη ζωή τους 184 άτομα εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας.
  • 1993 Στην Ινδία, η έκρηξη βόμβας στην Καλκούτα προκαλεί το θάνατο 69 ατόμων και την κατάρρευση δύο κτηρίων.
  • 1994 Η Ελλάδα ασκεί βέτο στην προσπάθεια επέκτασης του προγράμματος PHARE της Ε.Ε στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
  • 1994 Νέος Υπουργός Πολιτισμού. στη θέση της Μελίνας Μερκούρη, ορκίζεται ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.
  • 1994 Ο ΠΑΟΚ κατακτά το Κύπελλο Κόρατς νικώντας στο Μιλάνο τη Στεφανέλ με 100
  • 1995 Στις ΗΠΑ, η πολιτεία του Μισσισσιπή είναι η τελευταία που επικυρώνει νομοθετικά την τροπολογία του 1865 του αμερικανικού Συντάγματος, για την κατάργηση της δουλείας.
  • 1996 Με το βραβείο «Αργυρή Ταινία» βραβεύεται στην Ιταλία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ως καλύτερος Ευρωπαίος σκηνοθέτης.
  • 1997 Μια από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία του αγγλικού σκακιού γράφεται στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όταν ο υπουργός Αθλητισμού Tony Banks δηλώνει ότι, θα προχωρήσει σε αλλαγή του νόμου, που από το 1937 δεν επιτρέπει την αναγνώριση του σκακιού ως αθλήματος.
  • 2003 Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλον τον κόσμο κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον Πόλεμο του Ιράκ. Την ίδια μέρα οι Μπους, Μπλερ και Αθνάρ στέλνουν τελεσίγραφο στον Σαντάμ από τις Αζόρες.

Γεννήσεις στις 16 Μαρτίου

  • 1751 Τζέιμς Μάντισον, 4ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
  • 1789 Γκέοργκ Ωμ, Γερμανός φυσικός
  • 1794 Αμί Μπουέ, Αυστριακός γεωλόγος
  • 1839 Συλί Προυντόμ, Γάλλος συγγραφέας
  • 1859 Αλέξανδρος Ποπόφ, Ρώσος φυσικός
  • 1888 Κοσμάς Πολίτης, Έλληνας συγγραφέας
  • 1892 Σέσαρ Βαγιέχο, Περουβιανός ποιητής
  • 1906 Φρανθίσκο Αγιάλα, Ισπανός συγγραφέας
  • 1911 Γιόζεφ Μένγκελε, Γερμανός ιατρός και αξιωματικός των SS
  • 1912 Πατ Νίξον, Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α.
  • 1923 Φαχντ, βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
  • 1925 Λουίς Ερνέστο Μιραμόντες, Μεξικανός χημικός
  • 1927 Βλαντιμίρ Κομάροφ, Σοβιετικός κοσμοναύτης
  • 1944 Άντριου Τανενμπάουμ, Αμερικανός καθηγητής της επιστήμης υπολογιστών
  • 1953 Ρίτσαρντ Στόλλμαν, Αμερικανός ακτιβιστής ελεύθερου λογισμικού
  • 1959 Γενς Στόλτενμπεργκ, πρωθυπουργός της Νορβηγίας
  • 1967 Λόρεν Γκράχαμ, Αμερικανίδα ηθοποιός
  • 1969 Άγγελος Κορωνιός, Έλληνας καλαθοσφαιριστής και προπονητής
  • 1974 Γιώργος Ανατολάκης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
  • 1979 Λέενα Πέισα, Φινλανδή μουσικός (Lordi)
  • 1989 Μπλέικ Γκρίφιν, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής

Θάνατοι στις 16 Μαρτίου

  • 37 Τιβέριος Καίσαρας Αύγουστος, Ρωμαίος αυτοκράτορας
  • 455 Ουαλεντινιανός Γ΄, Ρωμαίος αυτοκράτορας
  • 1410 Ιωάννης Μπωφόρ, 1ος κόμης του Σόμερσετ
  • 1898 Όμπρεϊ Μπίρντσλι, Άγγλος καλλιτέχνης
  • 1919 Γιάκοβ Σβερντλόφ, Ρώσος επαναστάτης
  • 1930 Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα, Ισπανός δικτάτορας
  • 1935 Άρον Νίμζοβιτς, Ρώσος σκακιστής
  • 1940 Σέλμα Λάγκερλεφ, Σουηδή συγγραφέας
  • 1957 Κονσταντίν Μπρανκούζι, Ρουμάνος γλύπτης
  • 1970 Σαΐντ Μοχάμετ Σεΐχ, πολιτικός από τις Κομόρες
  • 1970 Άρθουρ Αντάμοβ, Ρώσος θεατρικός συγγραφέας
  • 1975 Τι
  • 2003 Ρέιτσελ Κόρι, Αμερικανίδα ακτιβίστρια
  • 2005 Ραλφ Έρσκαϊν, Άγγλος αρχιτέκτονας
  • 2014 Ρένα Στρατηγού, Ελληνίδα ηθοποιός

[Πηγή για τα γεγονότα: wikipedia]

ΕλλάδαΕορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Μαρτίου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Με SMS ή email θα υπενθυμίζεται στους κατόχους πυροβόλων όπλων να ανανεώσουν την άδειά τους

Οι ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται -100- και -2- μέρες πριν...

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 23 Νοεμβρίου

Στις 23 Νοεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Οσίου...

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα μπουν τα χρήματα -Τι αλλάζει στις κλίμακες – video

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς...

Τροχαίο στην Καβάλα: Αυτοκίνητο “προσγειώθηκε” μεταξύ πεζοδρομίου και κατοικίας – φωτογραφίες & video

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν οδηγό αυτοκινήτου (τζιπ) στη διασταύρωση των οδών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα