Σε σταδιακή και λελογισμένη άρση των περιοριστικών μέτρων, πάντα με ασφάλεια, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, παρά την μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού. Μεταξύ όσων εξετάζονται είναι και το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε σταδιακή και λελογισμένη άρση των περιοριστικών μέτρων, πάντα με ασφάλεια, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, παρά την μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού. Μεταξύ όσων εξετάζονται είναι και το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι την προσεχή Δευτέρα (22/4), σενάριο που βρίσκει αντίθετη την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων. Η ΠΕΥΦΑ, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα εκφράζοντας την ανησυχία της για το «βιαστικό της συγκεκριμένης απόφασης», όπως αναφέρει.

Advertisement
 

 
«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ενδεχόμενο άνοιγμα Αρχαιολογικών Χώρων τη Δευτέρα 22/03/2021, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το βιαστικό της συγκεκριμένης απόφασης, λόγω της μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 και επιβάρυνσης του συστήματος υγείας», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Ένωση και συμπληρώνει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η επαναλειτουργία Αρχαιολογικών χώρων πέρυσι πραγματοποιήθηκε στις 18/05/2020, όταν καταγράφονταν περίπου 20 κρούσματα ημερησίως. Επιπλέον, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών. Τέλος κατανοούμε την ανάγκη επαναλειτουργίας των Αρχαιολογικών χώρων, αλλά δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει κανένα ουσιαστικό όφελος για την οικονομία της Χώρας, εφόσον ο τουρισμός δεν έχει ξεκινήσει». Καταλήγοντας η ΠΕΥΦΑ υπογραμμίζει ότι «ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η επανεξέταση της συγκεκριμένης ημερομηνίας πρέπει να συζητηθεί σοβαρά».

Το enikos.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ, Γιάννη Μαυρικόπουλο που ήταν κάθετα αντίθετος με το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων. «Με τέτοια επιδημιολογική επιβάρυνση στη χώρα είναι λογικό να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, είναι πολύ πρόωρο να γίνει και όπως διαβάσατε στην ανακοίνωση μας πέρσι ανοίξαμε με μόλις 20 κρούσματα ημερησίως», δήλωσε.

«Σ’ αυτό που λέω προσθέστε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών. Ας πάνε την απόφαση έναν μήνα μετά, δεν έγινε κάτι. Άλλωστε, ακόμα οι πολίτες είναι σε καθεστώς lockdown. Δεν έχει αρθεί το SMS στο 13033, ενώ δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με το όριο των δύο χιλιομέτρων», είπε ακόμη ο κ. Μαυρικόπουλος, ο οποίος θέλοντας να «μεταφράσει» την κίνηση της κυβέρνησης να ανοίξει τους αρχαιολογικούς χώρους την προσεχή Δευτέρα (22/3) πιθανολογεί ότι συνδέεται με τον τουρισμό.«Ίσως η Κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τώρα τους αρχαιολογικούς χώρους ενόψει του καλοκαιριού. Προφανώς βασική της επιδίωξη είναι να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη για τον τουρισμό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ.

Advertisement

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα θα παραστεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

01/11/25 9:41 πμ

Στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα θα παραστεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θρήνος στον Ασπρόπυργο για τον θάνατο της 10χρονης στο σχολείο της - Οι δάσκαλοι έκλαιγαν, λέει ο δήμαρχος

01/11/25 9:23 πμ

Θρήνος στον Ασπρόπυργο για τον θάνατο της 10χρονης στο σχολείο της – Οι δάσκαλοι έκλαιγαν, λέει ο δήμαρχος

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης 2024 για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία

01/11/25 9:15 πμ

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης 2024 για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία

Σ.Ζαχαράκη: Διαρκής η προσπάθεια για πλήρη και ισότιμη ένταξη όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία

01/11/25 9:09 πμ

Σ.Ζαχαράκη: Διαρκής η προσπάθεια για πλήρη και ισότιμη ένταξη όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ επέστρεψε στη γενέτειρα της μητέρας της και τιμήθηκε από τον Κ. Γκιουλέκα

01/11/25 9:04 πμ

Η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ επέστρεψε στη γενέτειρα της μητέρας της και τιμήθηκε από τον Κ. Γκιουλέκα

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η νέα Αμερικανίδα πρέσβης

01/11/25 8:56 πμ

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η νέα Αμερικανίδα πρέσβης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στη 1 Νοεμβρίου

31/10/25 11:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στη 1 Νοεμβρίου

Κεντρική Μακεδονία: Κρούσματα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε διακόσιες πενήντα εκτροφές, 57 χιλ. ζώα θανατώθηκαν

31/10/25 11:20 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε διακόσιες πενήντα εκτροφές, 57 χιλ. ζώα θανατώθηκαν

Τιμήθηκε ο δικαστικός αστυνομικός που έσωσε 15χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

31/10/25 11:11 μμ

Τιμήθηκε ο δικαστικός αστυνομικός που έσωσε 15χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

8 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα

31/10/25 10:40 μμ

8 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέρρευσε και πέθανε 10χρονο κοριτσάκι στο προαύλιο του σχολείο του

31/10/25 10:33 μμ

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέρρευσε και πέθανε 10χρονο κορίτσι στο προαύλιο του σχολείο του

Αποφασιστική νίκη για τον Δήμο Σερρών: Κλείνει η υπόθεση του Προπονητικού κολυμβητηρίου - video

31/10/25 10:10 μμ

Αποφασιστική νίκη για τον Δήμο Σερρών: Κλείνει η υπόθεση του Προπονητικού κολυμβητηρίου – video