Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών και εφήβων (το 31%) που εισάγονται στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού, τελικά, θα χρειαστούν εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με τα στοιχεία των ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών και εφήβων (το 31%) που εισάγονται στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού, τελικά, θα χρειαστούν εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) για τις ΗΠΑ, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι μόνοι οι ηλικιωμένοι και γενικότερα οι ενήλικες που μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας της Covid-19.

Advertisement
 

Επιπλέον, περίπου το 20% -δηλαδή το ένα στα πέντε- από τα παιδιά που θα εισαχθούν σε ΜΕΘ ή το 7% των συνολικών νοσηλευόμενων παιδιατρικών ασθενών με κορονοϊό θα χρειαστούν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους. Μολονότι τα περισσότερα παιδιά με Covid-19 την περνούν ήπια και μόνο περίπου ένα στα δέκα παιδιά και έφηβοι (το 12%) που μολύνονται από τον κορονοϊό θα χρειαστούν νοσηλεία, από όσα παιδιά τελικά εισάγονται στο νοσοκομείο, ένα όχι αμελητέο ποσοστό μπορεί να εμφανίσει βαριά Covid-19.

«Μερικά παιδιά αναπτύσσουν σοβαρή νόσο που οδηγεί σε νοσηλεία, διασωλήνωση και θάνατο», τόνισαν οι ερευνητές του CDC, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open». Το 2020 περισσότερα από δύο εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ, από τα συνολικά περίπου 30 εκατομμύρια, αφορούσαν παιδιά, σύμφωνα με το CDC.

Το 54% των παιδιατρικών ασθενών με Covid-19 στις ΗΠΑ και το 58% όσων χρειαστούν μηχανική υποστήριξη αναπνοής είναι αγόρια. Τα παιδιά και οι έφηβοι με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν βαριάς μορφής Covid-19, σε σχέση με συνομήλικούς τους χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, τα παιδιά δύο έως 11 ετών είναι 53% πιθανότερο να νοσήσουν βαριά από τον κορονοϊό, σε σχέση με τους εφήβους 12 έως 18 ετών.

Advertisement
Family Kitchen

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

03/10/25 6:36 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

03/10/25 6:35 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

03/10/25 6:34 μμ

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

Φεστιβάλ κατοικίδιων «Oh My Dog Thessaloniki» στη νέα παραλία

03/10/25 6:33 μμ

Φεστιβάλ κατοικίδιων «Oh My Dog Thessaloniki» στη νέα παραλία

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2025

03/10/25 6:32 μμ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2025