Η Maserati Levante Hybrid παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της πολυτελούς ιταλικής μάρκας που πλέον ανήκει στο όμιλο Stellantis. «Γρηγορότερο. Πράσινο. Μοναδικό», τονίζει ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Maserati Levante Hybrid παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της πολυτελούς ιταλικής μάρκας που πλέον ανήκει στο όμιλο Stellantis.

«Γρηγορότερο. Πράσινο. Μοναδικό», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, προσθέτοντάς πως «είναι ταχύτερο από το αντίστοιχο ντίζελ, πιο βιώσιμο από το ντίζελ ή τη βενζίνη, και μοναδικό στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του».

Το Maserati SUV, το οποίο έχει ήδη επηρεάσει την ιστορία της μάρκας με τις πρωτοποριακές καινοτομίες του, προχωρά τώρα στο μέλλον στο οποίο θα «ηλεκτροδοτηθούν» όλα τα νέα μοντέλα της φίρμας.

Η Maserati είναι από τη φύση της πρωτοποριακή και με την υβριδική Levante, μας προϊδεάζει για την άποψη που έχει σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Ο στόχος της βελτίωσης της απόδοσης, παραμένει πιστός στις αξίες της μάρκας, παρέχοντας παράλληλα ταχύτητα και ευελιξία εξοικονομώντας καύσιμα και ενισχύοντας την αφοσίωση της φίρμας στην οδηγική απόλαυση και πολυτέλεια. Το αποτέλεσμα είναι ένα υβριδικό SUV που διατηρεί το χαρακτηριστικό βρυχηθμό κάθε Maserati, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Maserati Levante Hybrid συνδυάζει τον 4κύλινδρο κινητήρα 2.000 κ.εκ. με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt για την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα. Το υβριδικό αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από το αντίστοιχο με 6κύλινδρο κινητήρα (τόσο ντίζελ όσο και βενζίνη), και πάνω απ’ όλα έχει ακόμη καλύτερη κατανομή βάρους αφού η μπαταρία τοποθετείται στο πίσω μέρος χωρίς να διακυβεύεται η χωρητικότητα φόρτωσης και εξισορροπούνται βέλτιστα οι μάζες του οχήματος. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το Levante Hybrid ακόμα πιο ευέλικτο και διασκεδαστικό στην οδήγηση.

Χάρη στη μέγιστη ισχύ των 330 ίππων και ροπή 45,6 χλγμ. που αποδίδεται από μόλις τις 2.250 σ.α.λ., τα δεδομένα απόδοσης της Levante Hybrid, που είναι διαθέσιμη μόνο με τετρακίνηση, είναι εντυπωσιακά: τελική ταχύτητα άνω των 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα.

Η Maserati Levante Hybrid είναι συνδεδεμένη, χάρη στο νέο πρόγραμμα Maserati Connect. Με ένα Smartphone ή Smartwatch, οι οδηγοί μπορούν να μείνουν σε επαφή με το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής Maserati Connect. Αυτό είναι επίσης δυνατό από το σπίτι μέσω του εικονικού προσωπικού βοηθού τους (Amazon Alexa & Google Assist).

Η Maserati ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει υβριδικές ή πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των νέων μοντέλων της και ολόκληρη η γκάμα της θα «ηλεκτροδοτηθεί» έως το 2025.

Advertisement
Family Kitchen

Η Maserati Levante Hybrid θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι.

Σπύρος Ρέκκας

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

05/02/26 2:15 πμ

Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

05/02/26 2:14 πμ

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

05/02/26 2:13 πμ

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

Λάρισα: Νέες κινητοποίησεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

05/02/26 2:11 πμ

Λάρισα: Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

05/02/26 2:09 πμ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

05/02/26 2:07 πμ

ΔΟΕ: Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

04/02/26 4:43 μμ

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

05/02/26 2:06 πμ

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

05/02/26 2:05 πμ

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

05/02/26 2:03 πμ

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

04/02/26 4:29 μμ

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

04/02/26 4:48 μμ

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο