Συγκίνηση προκαλούν μαθήτριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που μαζί με τη δασκάλα Μουσικής τους Ιωάννα Αμπατζίδου στέλνουν τις ευχές τους αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα, το δεύτερο μέσα στην πανδημία, ψάλλοντας το «Άι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Συγκίνηση προκαλούν μαθήτριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που μαζί με τη δασκάλα Μουσικής τους Ιωάννα Αμπατζίδου στέλνουν τις ευχές τους αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα, το δεύτερο μέσα στην πανδημία, ψάλλοντας το «Άι γενεαί πάσαι» (ω γλυκύ μου έαρ) με τη συνοδεία των μεταλλόφωνών τους.

Advertisement
 

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζούμε ένα διαφορετικό Πάσχα, με πολλές αγωνίες και μακριά από δικούς μας ανθρώπους. Εύχομαι, οι παιδικές φωνές των μαθητριών μου να αγγίξουν τον κόσμο που θα τις ακούσει και να γεμίσουν τις καρδιές μας αισιοδοξία, αγάπη και ελπίδα», είπε στο ΑθηναϊκόπΜακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δασκάλα τους, Ιωάννα Αμπατζίδου.

 
«Με τη χορωδία μου δεν είχαμε τραγουδήσει ποτέ ξανά εκκλησιαστική μουσική και όταν αποφασίσαμε να το επιδιώξουμε με τον συγκεκριμένο ύμνο, δεν ήμουν σίγουρη για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός των παιδιών μου και η περιέργειά τους να τραγουδήσουν κάτι ξεχωριστό και νέο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα, ήταν αυτά που μ’ έκανε να διαγράψω κάθε αμφιβολία. Άλλωστε το Πάσχα πλησίαζε και τι καλύτερο από το να μπαίναμε στο πνεύμα των γιορτών τραγουδώντας ένα τόσο συγκινητικό μοιρολόι», σημειώνει η δραστήρια δασκάλα που δεν σταμάτησε καθόλου σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας και των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας να είναι στο πλευρό των μαθητών της με τέτοιες ξεχωριστές δράσεις.

Αυτήν τη φορά επέλεξε να πάρουν μέρος μόνο οι μαθήτριες της χορωδίας, έχοντας στο μυαλό της την Παναγία, τη γυναίκα- μάνα που θρηνεί τον χαμό του γιου της, όπως σημείωσε.

Advertisement
MEGA

«Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μερικές εβδομάδες πριν από το κλείσιμο των σχολείων για Πάσχα και πάλι εξ αποστάσεως λόγω τηλεκπαίδευσης. Είχαμε όλοι την αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς απ’ τη μια δεν μας βοηθούσε η διδασκαλία εξ αποστάσεως και απ’ την άλλη ήταν όντως ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα ένα τέτοιο εγκώμιο για παιδιά δημοτικού», εξηγεί η νεαρή δασκάλα, η οποία με ικανοποίηση είδε τα παιδιά να ανταποκρίνονται με μεγάλη χαρά και συνέπεια στο όλο εγχείρημα.

«Το βίντεο δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν ξημερώσει η Μεγάλη Παρασκευή και μόνο συγκίνηση νιώθουμε όλοι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι. Ανάμεσά σ αυτούς, σταθεροί συνεργάτες μου η Αθηνά Αμπατζίδου στο τσέλο, η Μαρία Μανάνα στο βιολί και φυσικά ο Κώστας Βόιτσος, υπεύθυνος ήχου και επεξεργασίας φωνητικού υλικού, που και αν και σε άλλη πόλη, στη γειτονική μας Δράμα, δεν έχει αρνηθεί ποτέ να μας βοηθήσει στην τελική μορφή των τραγουδιών μας και στη δημοσίευση αυτών στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube», καταλήγει η Ιωάννα Αμπατζίδου ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτήν τη νέα προσπάθεια.

Μαθήτριες

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δίνουμε μια από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα

16/12/25 3:21 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δίνουμε μια από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα

ΔΕΗ Xmas West Park: η δική μας γιορτινή γειτονιά 

16/12/25 3:16 μμ

ΔΕΗ Xmas West Park: η δική μας γιορτινή γειτονιά 

Το trailer του "Παρά Πέντε"!

16/12/25 1:03 μμ

Το trailer του “Παρά Πέντε”!

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 12:37 μμ

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας - video

16/12/25 12:30 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας – video

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

16/12/25 12:22 μμ

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

16/12/25 12:18 μμ

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

16/12/25 12:11 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

16/12/25 12:07 μμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

16/12/25 12:02 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

16/12/25 11:58 πμ

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 11:36 πμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video