“Δύσκολη” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την Κυριακή, μόνο το τελευταίο 24ωρο στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν 82 νέα κρούσματα.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη – Γ. Μιχελάκη και κληθείς να σχολιάσει γιατί έχει σημειωθεί “έκρηξη” κρουσμάτων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, ο δήμαρχος Κώστας Λύρος έκανε λόγο για κούραση των πολιτών “όταν είσαι στον τελευταίο γύρο έπειτα από 1,5 χρόνο πανδημίας” και για “χαλάρωση των μέτρων από ορισμένους”.

Advertisement

“Η κατάσταση δεν ευχαριστεί κανέναν” είπε και υπογράμμισε την αναγκαιότητα “σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες Αρχές να δώσουμε λύση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι “σίγουρα οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες”. Είπε, πάντως πως αυτή τη στιγμή “τα rapid test που γίνονται είναι σε πτωτική πορεία”. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου τόνισε επίσης ότι υπάρχει “μεγάλο πρόβλημα, σοβαρό στη σχολική κοινότητα” και γι’ αυτό τον λόγο η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Προστασία.

Το 50% των τεστ που έγιναν στο νοσοκομείο είναι θετικό – Πού αποδίδουν την “έκρηξη” των κρουσμάτων 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τις τελευταίες τρεις ημέρες, το 50% των μοριακών τεστ που έγιναν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι θετικό. Ο αναπληρωτής διοικητής, έκανε λόγο για “τραγική κατάσταση” στο νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι και οι δύο κλινικές είναι 100% γεμάτες. Ο αναπληρωτής διοικητής ζήτησε να μπει η περιοχή σε σκληρό lockdown για μία εβδομάδα, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος και άλλοι αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε από την Κυριακή των Βαΐων, τη γιορτή του Πάσχα, την εστίαση και τους ιερούς ναούς, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Σημειώνεται ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα στο Μεσολόγγι, όμως αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Advertisement
Babis

Στο “βαθύ κόκκινο” το Μεσολόγγι, πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 10 ημέρες

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον δήμο Μεσολογγίου, ο οποίος εντάχθηκε στις περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”), έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής των ειδικών.

“Ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι παρατηρείται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μια επιθετική, εκθετική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, τα οποία έχουν αυξηθεί σε 233, όταν στις 27 Απριλίου ήταν 49. Έχουν δηλαδή σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε δέκα μέρες. Η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς και στις γύρω περιοχές, όπως το Αγρίνιο και το Αιτωλικό δείχνει εξαιρετικά ανησυχητική με μεγάλη διασπορά και πολλές συρροές μέσα στην κοινότητα. Καλούμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, του Αγρινίου και του Αιτωλικού όσο και της Καλύμνου να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες και εκπτώσεις. Η κατάσταση ειδικά σε αυτές τις δύο περιοχές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το Σάββατο έγινε έκτακτη σύσκεψη διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, με σκοπό τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Ποντιακό Ξεφάντωμα στην Κοίμηση Σερρών

05/08/25 9:48 μμ

4ο Ποντιακό Ξεφάντωμα στην Κοίμηση Σερρών

Αυτά είναι τα έξι μη κρατικά πανεπιστήμια που πήραν άδεια να λειτουργήσουν

05/08/25 9:40 μμ

Αυτά είναι τα έξι μη κρατικά πανεπιστήμια που πήραν άδεια να λειτουργήσουν

Το ετήσιο συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

05/08/25 9:35 μμ

Το ετήσιο συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ακινητοποιήθηκε F/B στον ευβοϊκό κόλπο κοντά στη βραχονησίδα Γλάρος – Μεταφορά των 105 επιβατών με πλωτά

05/08/25 9:29 μμ

Ακινητοποιήθηκε F/B στον ευβοϊκό κόλπο κοντά στη βραχονησίδα Γλάρος – Μεταφορά των 105 επιβατών με πλωτά

Εξαφάνιση Βρετανίδας από παραλία στην Καβάλα -Τι είδε αυτόπτης μάρτυρας και για τι την προειδοποίησε

05/08/25 9:15 μμ

Εξαφάνιση Βρετανίδας από την παραλία Οφρυνίου -Τι είδε αυτόπτης μάρτυρας και για τι την προειδοποίησε

Εκτενές τηλεγράφημα του Reuters για το ελληνικό αντί-drone σύστημα «Κένταυρος»

05/08/25 9:00 μμ

Εκτενές τηλεγράφημα του Reuters για το ελληνικό αντί-drone σύστημα «Κένταυρος»

Θεσσαλονίκη: Εκτροπή νταλίκας στην ΠΑΘΕ – Δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

05/08/25 8:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Εκτροπή νταλίκας στην ΠΑΘΕ –video

Καιρός: Έπεσαν πάνω από 5.000 κεραυνοί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας – Περιορίζεται από την Τετάρτη η αστάθεια

05/08/25 8:53 μμ

Καιρός: Έπεσαν πάνω από 5.000 κεραυνοί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας – Περιορίζεται από την Τετάρτη η αστάθεια

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το ιστορικό κτίριο της «Αλυσίδας» – Το 1935 λειτούργησε εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων

05/08/25 8:49 μμ

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το ιστορικό κτίριο της «Αλυσίδας» – Το 1935 λειτούργησε εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων

Η Μαρία Σάκκαρη με wild card στο τουρνουά του Μοντερέι

05/08/25 8:46 μμ

Η Μαρία Σάκκαρη με wild card στο τουρνουά του Μοντερέι

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:40 μμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Αϋπνία: Τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τον ύπνο σας

05/08/25 8:39 μμ

Αϋπνία: Τεχνικές χαλάρωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τον ύπνο σας