Την ορθή επιλογή της κυβέρνησης να αποκτήσουν πολιτική διάσταση οι ευρωτουρκικές σχέσεις, για να εγκαταλείψει η Τουρκία τους αναθεωρητισμούς, ήταν το βασικό μήνυμα του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου στην ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την ορθή επιλογή της κυβέρνησης να αποκτήσουν πολιτική διάσταση οι ευρωτουρκικές σχέσεις, για να εγκαταλείψει η Τουρκία τους αναθεωρητισμούς, ήταν το βασικό μήνυμα του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου στην συζήτηση με θέμα την Τουρκία που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, χθες στο Ζάππειο. «Την προηγούμενη περίοδο, οι ευρωτουρκικές σχέσεις είχαν διολισθήσει σε κάτι αποκλειστικά οικονομικό. Σήμερα, η θετική ατζέντα της ΕΕ, την οποία συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει μεν οικονομικό περιεχόμενο, αλλά θα απελευθερώνεται με πολιτικά κριτήρια», ανέφερε ο Σερραίος βουλευτής και διεθνολόγος. 

Advertisement
 

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί στροφή στον ισλαμικό εθνικισμό. «Η εργαλειοποίηση της νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή αποκαλύπτει την προσπάθεια του κ. Ερντογάν να καταστεί ο ίδιος πατερούλης του Ισλάμ και η Τουρκία να πάρει την θέση που είχε η Αίγυπτος στον μουσουλμανικό κόσμο. Αυτό, όμως, είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει, διότι ούτε είμαστε στο 1973 ούτε η Τουρκία είναι Αίγυπτος», δήλωσε. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι οι κινήσεις του Ερντογάν οφείλονται στο ότι χάνει την «παράσταση νίκης» στις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό και ανεβάζει τους τόνους κατά του Ισραήλ, ώστε να ξαναβρεί επαφή με την εκλογική του βάση. Επιχειρεί, δηλαδή, να κερδίσει πίσω τους ψηφοφόρους του, υπογράμμισε. 

«Δεν επενδύουμε στη διολίσθηση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας. Κινούμαστε αυτόνομα»


Η Ελλάδα δεν επενδύει στη διολίσθηση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας, αλλά επενδύει αυτόνομα στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου. «Με την σταθερότητα που μας διακρίνει και το πνεύμα συνεργασίας έχουμε αποδείξει ότι η χώρα διαθέτει γεωπολιτικό όραμα για τη Μεσόγειο. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πάροχος ασφαλείας», τόνισε. 

Τέλος, αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στους τελευταίους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι δήθεν έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα που θα δικαιολογούσε την de jure διχοτόμηση ή την χαλαρή συνομοσπονδία στο νησί. «Είναι ξεκάθαρο σε διεθνές επίπεδο ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από το 1974. Το Κυπριακό παραμένει πρόβλημα εισβολής και κατοχής ξένων δυνάμεων. Όσο κι αν φωνάζει η Τουρκία για το αντίθετο, αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε.

Advertisement

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση

14/12/25 12:42 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που προσέκρουσε σε μπάρα σε σιδηροδρομική διάβαση

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

14/12/25 11:33 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

14/12/25 11:24 πμ

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

14/12/25 11:21 πμ

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών

14/12/25 11:11 πμ

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών στην άρση βαρών

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

14/12/25 12:15 μμ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

14/12/25 10:06 πμ

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

14/12/25 10:02 πμ

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

14/12/25 9:57 πμ

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

14/12/25 9:50 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου