Για τα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca και την υπόθεση να είχε πρόβλημα η παρτίδα που πήγε στην Κρήτη μίλησε στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Στον 35χρονο, το πρώτο περιστατικό, με τη βοήθεια των αιματολόγων, έγινε όλος ο διαγνωστικός έλεγχος. Γνωρίζουμε τι έγινε. Υποβλήθηκε ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα» σημείωσε.

Advertisement

«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».

Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορονοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για δύο πιθανά περιστατικά. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά».

Advertisement
Family Kitchen

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών
Ο γιατρός τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

«Ο εμβολιασμένος υγειονομικός που θα έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν τίθεται σε παύση εργασίας. Αντίθετα συνεχίζει να εργάζεται υπό οδηγίες. Ο ανεμβολίαστος θα κάτσει σπίτι του 14 ημέρες και τις βάρδιές του θα τις κάνουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε τρέχτε να εμβολιαστούμε» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο που εργάζεται το τελευταίο δίμηνο, είτε στις ΜΕΘ είτε στις απλές κλίνες Covid, ήταν ανεμβολίαστοι.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα