Οκτώ απόπλοι πλοίων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 22/05 από το λιμάνι του Πειραιά, όπου η κίνηση είναι ελαφρά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, μετά απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Επίσης από το λιμάνι της Ραφήνας για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 5 αναχωρήσεις πλοίων και 5 από το λιμάνι του Λαυρίου.

Advertisement

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών με ελέγχους μέσα και έξω από τα πλοία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως μάσκες και αποστάσεις.

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μαζί με το εισιτήριό τους θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Advertisement
Family Kitchen

Η πληρότητα των πλοίων είναι στο 85% γι’ αυτά που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Επίσης το 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Χθες Παρασκευή 21/05 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 αναχωρήσεις πλοίων με 7.143 επιβάτες, 1.523 ΙΧ οχήματα, 864 φορτηγά και 325 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 17 απόπλοι πλοίων με 3.513 επιβάτες, 610 ΙΧ οχήματα, 34 φορτηγά και 191 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 7 αναχωρήσεις πλοίων με 2.493 επιβάτες 681 οχήματα 65 φορτηγά και 75 δίκυκλα. Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν 8 απόπλοι πλοίων με 1.664 επιβάτες 517 οχήματα 58 φορτηγά και 38 δίκυκλα.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα