Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της πεντάχρονης Κατερίνας, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του πατέρα της. Το αδικοχαμένο παιδί είχε καταλήξει τον Φεβρουάριο του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της πεντάχρονης Κατερίνας, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του πατέρα της. Το αδικοχαμένο παιδί είχε καταλήξει τον Φεβρουάριο του 2020 στο νοσοκομείο της πόλης, μετά από νοσηλεία δύο ημερών.

 
O πατέρας της μικρής μιλάει για πρώτη φορά στην εκπομπή T Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha και συγκλονίζει: «Πήγα το παιδί μου ζωντανό στο νοσοκομείο για να γίνει καλά και το πήρα μέσα σε ένα φέρετρο» λέει μεταξύ άλλων.

 
Η οικογένεια της 5χρονης, απαιτεί όπως είναι φυσιολογικό, να φωτιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το υγιέστατο κατά τα άλλα κορίτσι τους και μαθήτρια του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας «έσβησε» μετά από διήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις 05.00 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου του 2020.

Στο πόρισμα της πολυσέλιδης έκθεσής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπογραμμίζεται ότι ο θάνατος της 5χρονης «οφείλεται σε σηπτική καταπληξία επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας», πό­ρισμα που προσδίδει νέα διάσταση στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Με ενδιαφέρον αναμένεται βεβαίως η πραγματογνωμοσύνη της παιδιάτρου, που ορίστηκε ήδη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που εστιάζει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Υπενθυμίζεται -σύμφωνα και με μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στο ιστορικό της υπόθεσης- ότι η 5χρονη εκδήλωσε πυρετό στις 7 Φεβρουάριου 2020, με την οικογένεια να επικοινωνεί τηλεφωνικά με την ιδιώτη παιδίατρο. Την Κυριακή 16 Φεβρουάριου η μικρή ανέ­βασε πυρετό και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο ιατρείο όπου η ιδιώτης γιατρός παρέπεμψε το παιδί στο νοσοκομείο.

Advertisement
Babis

 
Τη Δευτέρα 17 Φεβρουάριου η 5χρονη εισάγεται στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ και δύο ημέρες μετά, στις 5 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουάριου, πεθαίνει «χωρίς διάγνωση». Με λιτή ανακοίνωση, που έδωσε εκείνο το πρωί στη δημοσιότητα η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έδινε τις πρώτες πληρο­φορίες για θάνατο του κοριτσιού σημειώνοντας ότι στις 17/2/2020, εισήχθη στις 13:00 κοριτσάκι 5 ετών στην Παιδιατρική Κλινική κατόπιν παραπομπής από ιδιώτη παιδίατρο, μετά από συνεχιζόμενη πυρετική κί­νηση από εβδομάδας. Στις 19/2/2020 απεβίωσε στις 5:00 το πρωί, αιφνιδίως». Ζητήθηκε νεκροψία – νεκρο­τομή και αναμένουμε το αποτέλεσμα».

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

18/03/26 8:00 πμ

Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

18/03/26 7:46 πμ

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

18/03/26 7:37 πμ

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

18/03/26 7:31 πμ

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Γιώργου Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

Αφθώδης πυρετός - Τι είναι, πώς μεταδίδεται

18/03/26 7:22 πμ

Αφθώδης πυρετός – Τι είναι, πώς μεταδίδεται

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)

18/03/26 7:12 πμ

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη - Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

18/03/26 12:01 πμ

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη – Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 18 Μαρτίου

17/03/26 11:57 μμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 18 Μαρτίου

Το Ιράν επιβεβαίωσε το θάνατο του Αλί Λαριτζανί

17/03/26 11:55 μμ

Το Ιράν επιβεβαίωσε το θάνατο του Αλί Λαριτζανί

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ έκανε πρόταση γάμου κάτω από το νερό στη σύντροφό του

17/03/26 11:50 μμ

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ έκανε πρόταση γάμου κάτω από το νερό στη σύντροφό του

Η Μέριλ Στριπ έκανε σημαντική δωρεά στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας Γυναικών

17/03/26 11:47 μμ

Η Μέριλ Στριπ έκανε “σημαντική επταψήφια δωρεά” στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας Γυναικών

Ουκρανία: Ο Σον Πεν παρέλαβε ένα Όσκαρ... από την ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων

17/03/26 11:43 μμ

Ουκρανία: Ο Σον Πεν παρέλαβε ένα Όσκαρ… από την ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων