19.1 C
Serres

Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των self test στον ιδιωτικό τομέα από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου

Date:

Η υποχρέωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα να κάνουν self test για τη διάγνωση του κορονοϊού παραμένει σε ισχύ, όμως αλλάζει ο τρόπος διάθεσής τους στα φαρμακεία από αύριο, Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Ο κάθε εργαζόμενος δικαιούται 3 αυτοδιαγνωστικά τεστ και έχει την υποχρέωση να κάνει ένα κάθε εβδομάδα και να το δηλώνει στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.

 
Τα τεστ αφορούν στις εβδομάδες 7–14 Ιουνίου, 15-22 Ιουνίου και 23–30 Ιουνίου. Το self test διενεργείται υποχρεωτικά έως και 24 ώρες, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζομένου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Κατ’ εξαίρεση, για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.







Για το Δημόσιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για τους εργαζόμενους του Δημοσίου από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία ένα self test για την εβδομάδα  7-12 Ιουνίου, ένα για 14-21 Ιουνίου και ένα για 21-27 Ιουνίου.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021, ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Η προμήθεια των self test πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

ΕλλάδαΑλλάζει ο τρόπος διάθεσης των self test στον ιδιωτικό τομέα από τη...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αχαΐα: Ξυλοκόπησαν επιχειρηματία γιατί δεν τους άρεσε το πελατολόγιό του

Μία πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του...

Μενίδι: Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την 40χρονη λίγο πριν τη σκοτώσει – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ενέδρα θανάτου είχε στήσει ο 50χρονος που δολοφόνησε την...

Κάλυμνος: Καλλιεργούσαν κάνναβη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια – Δύο άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω

Σε αυτοσχέδια θερμοκήπια καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβηςένας άνδρας 31 ετών...

Καινοτόμο πρόγραμμα παραγωγής ελαιόλαδου με περισσότερα αντιοξειδωτικά σε Κρήτη, Λέσβο και Ηλεία

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «Παραγωγή ελαιόλαδου και παραπροϊόντων...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα