Advertisement

Τελευταία Νέα

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα στα νησιά όλα τα mRNA εμβόλια, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna, δήλωσε σήμερα Τρίτη (8/6) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
 «Σπρώχνουμε τόσο πολύ το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τώρα στέλνουμε στα νησιά υπερπολλαπλάσιες εμβολιαστικές γραμμές και εμβόλια mRNA, πέρα από το Johnson&Johnson, έτσι ώστε να τονώσουμε ακόμα περισσότερο την εμβολιαστική κάλυψη» εξήγησε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος από το πως εξελίσσεται το πρόγραμμα «Ελευθερία», επισημαίνοντας ότι εάν συνυπολογιστούν τα ραντεβού που έχουν κλειστεί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες πολιτών, το ποσοστό των εμβολιασμών που έχουν προγραμματιστεί ξεπερνά το 70%.

Advertisement

   «Στις ηλικίες άνω των 60 ετών, μαζί με τις πρώτες δόσεις και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν ανά πενταετία. Είναι όλα τα ποσοστά πάνω από 70%, αν συνυπολογίσεις και τα ραντεβού» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Επανέλαβε ότι την Πέμπτη (10/6) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών με όλα τα εμβόλια και θα ακολουθήσει η ομάδα 18-24, για την οποία -όπως είπε- οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Advertisement

Κικίλιας: Το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων
Μιλώντας για τα προνόμια των εμβολιασμένων, υποστήριξε ότι ότι «αυτό θα γίνει, αφού δοθεί πρόσβαση στα εμβόλια σε όλους τους πολίτες. Δεν πρόκειται για τιμωρία των υπολοίπων, αλλά για δυνατότητα επιβράβευσης ή διευκόλυνσης αυτών που έχουν εμβολιαστεί με βάση την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα».

Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η συζήτηση περί προνομίων θα γίνει το φθινόπωρο, λέγοντας: «Θα τελειώσουμε με την τουριστική περίοδο, θα δούμε για την παροχή κινήτρων και το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Θεωρώ ότι από μόνη της η κοινωνία θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν.  Η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει κλειστή έναν ακόμα χειμώνα. Δεν είναι παιχνίδι. Ακόμα χάνονται ανθρώπινες ζωές».

Τέλος για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, σημείωσε: «Στόχος είναι να ξεκινήσει πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τη στιγμή που οι διεθνείς Αρχές το εγκρίνουν. «Αφήνουμε τους επιστήμονες να μελετήσουν σωστά το τι υπάρχει και ποια είναι η επικινδυνότητα, ποιες είναι οι κλινικές μελέτες για τους εφήβους. Με βάση αυτά τα στοιχεία εισηγούνται οι επιστήμονες και αποφασίζει η κυβέρνηση». 

Πηγή iatropedia.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα