Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών στην Πορτογαλία, πολλοί από αυτούς έσπευσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους τις τελευταίες μέρες μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα πριν την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών στην Πορτογαλία, πολλοί από αυτούς έσπευσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους τις τελευταίες μέρες μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα πριν την επαναφορά του μέτρου της καραντίνας που προκάλεσε δυσφορία στη Λισαβόνα και την τουριστική βιομηχανία της.
«Θα επέστρεφα την Τετάρτη, αλλά αναγκάστηκα να αλλάξω την πτήση μου για να αποφύγω την καραντίνα…Πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου οπωσδήποτε αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η Λίζα Κίναν στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς έτρεχε προς την πύλη επιβίβασης του αεροδρομίου της Λισαβόνας.
Η τριάντα χρονών και κάτι Βρετανίδα, που εργάζεται στον τομέα της υγείας, πλήρωσε 150 λίρες (174 ευρώ) για να αλλάξει την ημερομηνία της πτήσης της προς το Λούτον, στα βόρεια προάστια του Λονδίνου.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι αναχωρήσεις επιταχύνθηκαν λόγω της απόφασης του Λονδίνου να επιβάλει εκ νέου, από αύριο Τρίτη, καραντίνα σε ταξιδιώτες που προέρχονται από την Πορτογαλία, γεγονός που προκάλεσε ουρές στο αεροδρόμιο Φάρο, στην τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε, στην νότια Πορτογαλία, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός στους Βρετανούς παραθεριστές.
Μόνο το Σάββατο, περίπου 10.000 Βρετανοί αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Φάρο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο πρόεδρος της τουριστικής περιοχής του Αλγκάρβε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι περίπου 2.500 επιβάτες κράτησαν το αρχικό πρόγραμμα του ταξιδιού τους.
Χθες ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα επέκρινε τη Βρετανία επειδή ενέταξε τη χώρα του στην «πορτοκαλί λίστα» με τις περιοχές εκείνες απ’ όπου οι επισκέπτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, τονίζοντας ότι το μέτρο «δεν δικαιολογείται» και προκαλεί «σοβαρή ζημιά» στους Βρετανούς τουρίστες και στην πορτογαλική οικονομία.
Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης είναι «καταστροφική για τον τουρισμό της Πορτογαλίας, ειδικά σε μια εποχή που ο κλάδος βρίσκεται σε ανάκαμψη», υπογράμμισε η πορτογαλική τουριστική συνομοσπονδία με μια ανακοίνωσή της.
Από τις 17 Μαΐου, η Πορτογαλία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των λίγων χωρών και εδαφών που εξαιρούνταν από το μέτρο της καραντίνας κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η επαναφορά των τουριστικών ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών επέτρεψε σε περισσότερους από 12.000 οπαδούς του αγγλικού ποδοσφαίρου να ταξιδέψουν στις 29 Μαΐου στο Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία, για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Champions League) που διεξήχθη μεταξύ δύο αγγλικών ομάδων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement
Family Kitchen

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή