Δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο Top10 των καλύτερων ομάδων στους 16ους Παγκόσμιους Τελικούς του STEM διαγωνισμού F1 in Schools, ενώ άλλη μια ελληνική ομάδα βρίσκεται στο Top15.

Οι αγώνες διενεργήθηκαν 4 έως 8 Ιουνίου 2021 στην Αγγλία, με τη συμμετοχή 43 ομάδων απ’ όλο τον κόσμο. Λόγω της πανδημίας, οι αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά εξ αποστάσεως χωρίς τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων. Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Britannia Red από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη 2η θέση αναδείχθηκε η ομάδα Quintolux από την Ιρλανδία και στην 3η η ομάδα Nebula από την Αυστραλία.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά την ελληνική παρουσία, η Prismatic, μια ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών κατετάγη 7η, ενώ η ίδια ομάδα σημείωσε και τον 1ο ταχύτερο χρόνο (1.014 sec) στους αγώνες πίστας και συμμετείχε στους τελικούς των αγώνων knock out κερδίζοντας την δεύτερη θέση.

Στην 9η θέση κατατάχθηκε η Hyperion Racing team, ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στην Παλλήνη συνεχίζοντας την παράδοση της καλής παρουσίας και των δυο σχολείων στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Advertisement

Στη 14η θέση κατατάχθηκε η Olympian Racing, μια ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Εκάλης και από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου. Επίσης, η ίδια ομάδα κέρδισε το βραβείο Digital Media Award και ήταν προτεινόμενη για το βραβείο Sponsorship & Marketing Award.

Τις ελληνικές ομάδες συνεχάρη για την παρουσία τους ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «η διάκριση αυτή δικαιώνει τη συνεχόμενη προσπάθεια για τη διοργάνωση του διαγωνισμού στην Ελλάδα και απέδειξε τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομάδες ζυθοποιοί φτιάχνουν μπύρες σε όλον τον κόσμο με γεύσεις μέχρι και… τζατζίκι

09/08/25 4:38 μμ

Νομάδες ζυθοποιοί φτιάχνουν μπύρες σε όλον τον κόσμο με γεύσεις μέχρι και… τζατζίκι

«Αδελφούλα μου, πώς να αντέξω χωρίς εσένα...» - Το σπαρακτικό αντίο του Κώστα Σαμαρά στη Λένα

09/08/25 2:31 μμ

«Αδελφούλα μου, πώς να αντέξω χωρίς εσένα…» – Το σπαρακτικό αντίο του Κώστα Σαμαρά στη Λένα

Ελαιόλαδο με το πάτημα ενός κουμπιού από αυτόματους πωλητές

09/08/25 11:28 πμ

Ελαιόλαδο από αυτόματους πωλητές με το πάτημα ενός κουμπιού

Το Μελισσοχώρι «ταξίδεψε» την Ελλάδα στην άκρη του κόσμου - Παράδοση και μνήμη στην καρδιά της Ταϊβάν

09/08/25 10:06 πμ

Το Μελισσοχώρι «ταξίδεψε» την Ελλάδα στην άκρη του κόσμου – Παράδοση και μνήμη στην καρδιά της Ταϊβάν

Χαλκιδική: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η προσωρινή γέφυρα Bailey στην Τορώνη

09/08/25 9:48 πμ

Χαλκιδική: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η προσωρινή γέφυρα Bailey στην Τορώνη

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο μεταξύ νεαρών στα Λαδάδικα τα ξημερώματα με πέντε τραυματισμούς

09/08/25 9:42 πμ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο μεταξύ νεαρών στα Λαδάδικα με πέντε τραυματισμούς

Μυτιλήνη: 4ήμερη μάχη για τη ζωή του μικρού Ορφέα, ενός νεαρού δελφινιού, από ομάδα επιστημόνων και εθελοντές

09/08/25 9:37 πμ

Μυτιλήνη: 4ήμερη μάχη για τη ζωή του μικρού Ορφέα, ενός νεαρού δελφινιού

Πάρκινσον: Πώς μπορεί κανείς να καθυστερήσει την εξέλιξη της πάθησης, σύμφωνα με νέα μελέτη

08/08/25 10:05 μμ

Πάρκινσον: Πώς μπορεί κανείς να καθυστερήσει την εξέλιξη της πάθησης, σύμφωνα με νέα μελέτη

Γάζα: Μπαλκόνι καταρρέει από το πλήθος Παλαιστινίων που έτρεξαν να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια – Δείτε βίντεο

08/08/25 9:59 μμ

Γάζα: Μπαλκόνι καταρρέει από το πλήθος Παλαιστινίων που έτρεξαν να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια – Δείτε βίντεο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

08/08/25 9:52 μμ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Οι τελευταίες ρίψεις νερού πάνω από τη φλεγόμενη Κερατέα

08/08/25 9:48 μμ

Οι τελευταίες ρίψεις νερού πάνω από τη φλεγόμενη Κερατέα

Πανσέληνος στην Ομορφοκκλησιά στο Γαλάτσι, με αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση

08/08/25 9:49 μμ

Πανσέληνος στην Ομορφοκκλησιά στο Γαλάτσι, με αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση