Με τη δράση "Λευκές περιοχές", 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς (δείτε εδώ ποιες είναι οι λευκές περιοχές) που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση “Λευκές Περιοχές”, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέχεια της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 14177/14-5-2021 “Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας”, από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τους Υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

 
Με τη δράση “Λευκές περιοχές”, 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς (δείτε εδώ ποιες είναι οι λευκές περιοχές) που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, όπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Advertisement
Family Kitchen

Την ευθύνη του γενικού συντονισμού της δράσης έχει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET). Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο [email protected] είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Πλέον, δίχως γραφειοκρατία και άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς και σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας μεταδίδονται από τον πάροχο της επιλογής τους. Στο πλαίσιο της δράσης, τόσο η πρόσβαση όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπανούλης: «Ν' ανοίξουμε τους χώρους για τον Γιάννη και να έχουμε σουτέρ γύρω του»

20/08/25 11:30 μμ

Σπανούλης: «Ν’ ανοίξουμε τους χώρους για τον Γιάννη και να έχουμε σουτέρ γύρω του»

Υπ. Εσωτερικών: Εντάχθηκε το έργο αναβάθμισης του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων

20/08/25 11:24 μμ

Υπ. Εσωτερικών: Εντάχθηκε το έργο αναβάθμισης του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων

Σ. Φάμελλος: Άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών μετά τις πυρκαγιές αλλά και αποκατάστασης του περιβάλλοντος

20/08/25 11:19 μμ

Σ. Φάμελλος: Άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών μετά τις πυρκαγιές αλλά και αποκατάστασης του περιβάλλοντος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι (Abdel Fatah El-Sisi), είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην κατάσταση στη Γάζα, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

20/08/25 11:15 μμ

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι

Καβάλα: Τραυματισμός 11χρονου που έπεσε από jet ski στην παραλία Αμμολόφων – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

20/08/25 8:13 μμ

Καβάλα: Τραυματισμός 11χρονου που έπεσε από jet ski στην παραλία Αμμολόφων – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει βίντεο από διάσωση στην Επανομή – Άνδρας με SUP έσωσε πατέρα και δύο παιδιά

20/08/25 8:03 μμ

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει βίντεο από διάσωση στην Επανομή – Άνδρας με SUP έσωσε πατέρα και δύο παιδιά

Σέρρες: "Υπήρξε κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αλλά όχι η αναμενόμενη" - video

20/08/25 7:53 μμ

Σέρρες: “Υπήρξε κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αλλά όχι η αναμενόμενη” – video

Παρουσιάστηκαν οι εμφανίσεις του Πανσερραϊκού για τη νέα αγωνιστική περίοδο - video

20/08/25 7:44 μμ

Παρουσιάστηκαν οι εμφανίσεις του Πανσερραϊκού για τη νέα αγωνιστική περίοδο – video

Σέρρες: Αλλάζουν τα σπασμένα πλακάκια στην Πλατεία Ελευθερίας - video

20/08/25 7:32 μμ

Σέρρες: Αλλάζουν τα σπασμένα πλακάκια στην Πλατεία Ελευθερίας – video

Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα ολοκλήρωσε επιτυχώς το "ταξίδι" της

20/08/25 7:18 μμ

Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα ολοκλήρωσε επιτυχώς το “ταξίδι” της

Βυθίστηκε προς τα δεξιά το φορτηγό πλοίο «MN KOSTAS» ανοιχτά της Σητείας

20/08/25 7:03 μμ

Βυθίστηκε προς τα δεξιά το φορτηγό πλοίο «MN KOSTAS» ανοιχτά της Σητείας

Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα – Απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου για άμεση απομάκρυνσή της

20/08/25 6:53 μμ

Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα – Απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου για άμεση απομάκρυνσή της