«Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Advertisement

Εστιάζοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά… Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου».

Advertisement

Ακολούθως και αφού επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν στη Βουλή, του καταλόγισε πολιτική δειλία και προσέθεσε: «Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση τής πανδημίας και χρέωσε στον πρωθυπουργό ότι «απέτυχε οικτρά και για αυτό και κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και διχαστικά τεχνάσματα». Ακολούθως σημείωσε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

16/08/25 1:46 πμ

16 Αυγούστου: Άγιος Γεράσιμος, ο προστάτης της Κεφαλονιάς – Ο Άγιος που ξορκίζει τα δαιμόνια

Πανηγύρι του Αγίου Μανδηλίου το Σάββατο 16 Αυγούστου- video

16/08/25 1:36 πμ

Σέρρες: Πανηγύρι του Αγίου Μανδηλίου το Σάββατο 16 Αυγούστου- video

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Αυγούστου

16/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Αυγούστου

Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των δύο ηγετών

16/08/25 1:30 πμ

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των δύο ηγετών

Σερρών Θεολόγος: «Στην υπεραγία Θεοτόκο εμπιστευόμεθα σήμερα την αισία και ειρηνοφόρο έκβαση της συναντήσεως στην Αλάσκα»

16/08/25 1:23 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Στην υπεραγία Θεοτόκο εμπιστευόμεθα σήμερα την αισία και ειρηνοφόρο έκβαση της συναντήσεως στην Αλάσκα»

Σωματείο «Κοινότητα Βιολογικής Μελισσοκομίας»: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι»

15/08/25 9:33 μμ

Σωματείο «Κοινότητα Βιολογικής Μελισσοκομίας»: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι»

Η Παναγία η Θαλασσινή και ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου - Δείτε video

15/08/25 9:28 μμ

Η Παναγία η Θαλασσινή και ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου – Δείτε video

Νέο Σούλι Σερρών: Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους του χωριού - video

15/08/25 9:22 μμ

Νέο Σούλι Σερρών: Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους του χωριού – video

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγίτσα Σερρών - video

15/08/25 9:09 μμ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγίτσα Σερρών – video

Ν. Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζεται με σειρά σύγχρονων ναυτικών μονάδων

15/08/25 6:54 μμ

Ν. Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζεται με σειρά σύγχρονων ναυτικών μονάδων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Αυγούστου

15/08/25 6:49 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Αυγούστου

Πιερρακάκης: Ορόσημο για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα η συμφωνία εξαγοράς της HSBC Μάλτας από τη Credia Bank

15/08/25 6:45 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Ορόσημο για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα η συμφωνία εξαγοράς της HSBC Μάλτας από την Credia Bank