Στατιστικά στοιχεία, που πιστοποιούν πως οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν, εφ όσον νοσήσουν από τον Covid – 19, παραθέτει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στατιστικά στοιχεία, που πιστοποιούν πως οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν, εφ όσον νοσήσουν από τον Covid – 19, παραθέτει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος.

Ο ίδιος υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι χάρη στο εμβόλιο «δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID», αλλά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, καθώς, όπως σημειώνει, «το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη».

Ο κ. Σκέρτσος δεν παραλείπει, εξάλλου, να επαναλάβει την παρότρυνση προς όλους, όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν «για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Αναλυτικά ο Υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος, αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση του:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες 319 συμπολίτες μας ήταν διασωληνωμένοι λόγω COVID. Από αυτούς οι 291 (91%) είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, και μόλις 28 (9%) είναι εμβολιασμένοι.

Με αναγωγή, λοιπόν, των πιθανοτήτων βαριάς νόσησης μεταξύ του εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου πληθυσμού προκύπτει ότι αν νοσήσει ένας εμβολιασμένος πολίτης έχει 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθεί από έναν ανεμβολίαστο. Μάλιστα στις ηλικίες άνω των 60 ετών οι πιθανότητες αυτές, με τα σημερινά δεδομένα, αυξάνονται στις 20 φορές.

Αν υποθέσουμε, συνεπώς, ότι όλοι οι Έλληνες είχαμε κάνει το εμβόλιο, χθες θα είχαμε κάτι παραπάνω από το 1/10 των ΜΕΘ COVID κατειλημμένες, δηλαδή περίπου 50 ΜΕΘ αντί των 319.

Το όπλο μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο. Και σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαίο όσο περισσότεροι συμπολίτες μας παραμένουν ανεμβολίαστοι να επιλέξουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Μια βασική διαφορά στη διαχείριση του συστήματος Υγείας σε αυτή τη φάση της πανδημίας, είναι ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID. Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά καθώς το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Θωρηκτό Αβέρωφ αποκτά Ψηφιακό Μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας

27/08/25 12:12 μμ

Το Θωρηκτό Αβέρωφ αποκτά Ψηφιακό Μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας

Βουλή: Επανέναρξη των εργασιών, με κοινοβουλευτικό έλεγχο και νομοθετικό έργο

27/08/25 12:04 μμ

Βουλή: Επανέναρξη των εργασιών, με κοινοβουλευτικό έλεγχο και νομοθετικό έργο

Ιατρείο χωρίς γάζες στο Κεραμίδι Μαγνησίας – Έδεσαν τραυματία με… τραπεζομάντηλα

27/08/25 12:00 μμ

Ιατρείο χωρίς γάζες στο Κεραμίδι Μαγνησίας – Έδεσαν τραυματία με τραπεζομάντηλα

Γιώργος Κωνσταντίνου για “οικία Κοκοβίκου”: Ετοιμαζόταν να γκρεμιστεί σαν μια παλιά ανάμνηση

27/08/25 11:50 πμ

Γιώργος Κωνσταντίνου για “οικία Κοκοβίκου”: Ετοιμαζόταν να γκρεμιστεί σαν μια παλιά ανάμνηση

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει το “Όλα σε θυμίζουν” στα ελληνικά και γίνεται viral – Δείτε το βίντεο

27/08/25 11:41 πμ

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει το “Όλα σε θυμίζουν” στα ελληνικά και γίνεται viral – Δείτε το βίντεο

Π. Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

27/08/25 11:31 πμ

Π. Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Μάικλ Κορς: Οι διακοπές του διάσημου σχεδιαστή μόδας στην «αγαπημένη» του Ελλάδα

27/08/25 11:28 πμ

Μάικλ Κορς: Οι διακοπές του διάσημου σχεδιαστή μόδας στην «αγαπημένη» του Ελλάδα

Συνεργασία ΟΕΒΕΣΣ - ΔΕΛΤΑ Ενεργειακοί Σύμβουλοι στη SEREXPO 2025

27/08/25 11:23 πμ

Συνεργασία ΟΕΒΕΣΣ – ΔΕΛΤΑ Ενεργειακοί Σύμβουλοι στη SEREXPO 2025

Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών ετοιμάζεται για τα φετινά μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα!

27/08/25 11:19 πμ

Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών ετοιμάζεται για τα φετινά μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα!

27/08/25 11:11 πμ

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 ρούχα «μαϊμού» – Δύο συλλήψεις

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών: Ιστορία, Ομορφιά και Πνευματικότητα - Δείτε φωτο & video

27/08/25 10:42 πμ

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών: Ιστορία, Ομορφιά και Πνευματικότητα – Δείτε φωτο & video

Χαλκιδική: Θείος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης ανιψιάς του

27/08/25 10:01 πμ

Χαλκιδική: Θείος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης ανιψιάς του