«Παράθυρο» για την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο δημόσιο μετά το Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα στους υπαλλήλους υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» σε καθημερινή επαφή με πολίτες, άφησε ανοιχτό μέσω του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Παράθυρο» για την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο δημόσιο μετά το Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα στους υπαλλήλους υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» σε καθημερινή επαφή με πολίτες, άφησε ανοιχτό μέσω του ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης

Advertisement
 

 
«Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Και στο δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργιάς αξιοποιώντας την τηλεργασία οπού χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας.  Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί» εξήγησε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για κλάδους με πολύ μεγάλη επαφή με ανθρώπους, άρα μεγάλο συγχρωτισμό, όπως η εστίαση και κομμάτια του λιανικού εμπορίου.

 
Ο υπουργός Εσωτερικών έβαλλε και κατά της ΠΟΕΔΗΝ που αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς, σχολιάζοντας ότι οι υγειονομικοί χειρίζονται και παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε πάσχοντες με βεβαρημένη υγεία πρέπει να είναι διασφαλισμένο με κάθε τρόπο ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

«Παροτρύνουμε να γίνεται το εμβόλιο στο σύνολο του πληθυσμού, εδώ έχουμε ανθρώπους που χειρίζονται ασθενείς ή στην άλλη κατηγορία, παρέχουν υπηρεσίες σε υπερήλικες».

Advertisement
ΔΕΗ

Ο Μάκης Βορίδης διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας πρέπει να βγει από το ΕΣΥ αυτός ο (μη εμβολιασμένος) άνθρωπος να μην διακινδυνεύουμε ότι θα παρέχει υπηρεσίες σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ ή σε οποιαδήποτε μονάδα νοσηλείας με κίνδυνο να τους κολλήσει». 

Κατηγόρησε την ΠΟΕΔΗΝ για μέγιστη ανευθυνότητα, καθώς παρακινεί το σύνολο των υγειονομικών να μην επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μην μπορέσει να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος του μέτρου. 

 
«Να μην αγχώνεται ο (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) κ. Γιαννάκος, η πρωτότυπη μορφή λευκής απεργίας δε θα έχει αποτέλεσμα θα διαλειτουργήσουν τα πληροφορικά συστήματα και θα έχει ο κάθε φορέας αυτομάτως πρόσβαση στο ποιος είναι εμβολιασμένος, ποιος έχει νοσήσει, ποιος έχει πάρει εξαίρεση, αυτό θα γίνεται γνωστό λίγο πολύ αυτοματοποιημένα» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή  thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
N. Παρασκευής: Πώς διατηρούμε γερά κόκαλα και μύες μετά τα 60

01/11/25 2:35 μμ

N. Παρασκευής: Πώς διατηρούμε γερά κόκαλα και μύες μετά τα 60

«Όταν η πραγματικότητα δεν βολεύει το αφήγημα, κάποιοι "γεννούν" ειδήσεις για το επίδομα μητρότητας», αναφέρουν κύκλοι της ΔΥΠΑ

01/11/25 2:31 μμ

«Όταν η πραγματικότητα δεν βολεύει το αφήγημα, κάποιοι “γεννούν” ειδήσεις για το επίδομα μητρότητας», αναφέρουν κύκλοι της ΔΥΠΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ και πολιτική αλλαγή θα ξεβολέψουμε την αλαζονεία της ΝΔ

01/11/25 2:28 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ και πολιτική αλλαγή θα ξεβολέψουμε την αλαζονεία της ΝΔ

Θεσσαλονίκη: Ένα πλοίο που κατασκευάστηκε για να μην ταξιδέψει ποτέ, είναι το όχημα για το ταξίδι της ταινίας «Beachcomber»

01/11/25 2:23 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένα πλοίο που κατασκευάστηκε για να μην ταξιδέψει ποτέ, είναι το όχημα για το ταξίδι της ταινίας «Beachcomber»

ΠΑΟΚ: Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Λουτσέσκου ενόψει Σερρών

01/11/25 2:18 μμ

ΠΑΟΚ: Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Λουτσέσκου ενόψει Σερρών

Κατατέθηκε προς κύρωση η ΠΝΠ για την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς

01/11/25 2:14 μμ

Κατατέθηκε προς κύρωση η ΠΝΠ για την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς

Π. Μαρινάκης: Κανένας μόνιμος υπάλληλος των ΕΛΤΑ δεν θα χάσει τη δουλειά του

01/11/25 2:11 μμ

Π. Μαρινάκης: Κανένας μόνιμος υπάλληλος των ΕΛΤΑ δεν θα χάσει τη δουλειά του

Ασύλληπτη βεντέτα στα Βορίζια Κρήτης: Τρεις οι νεκροί, τουλάχιστον 15 οι τραυματίες

01/11/25 1:36 μμ

Ασύλληπτη βεντέτα στα Βορίζια Κρήτης: Τρεις οι νεκροί, τουλάχιστον 15 οι τραυματίες

Η Δέσποινα Βανδή λανσάρει το δικό της brand καλλυντικών

01/11/25 1:24 μμ

Η Δέσποινα Βανδή λανσάρει το δικό της brand καλλυντικών

5 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα και εμποδίζουν να εμφανιστεί μούχλα στο σπίτι

01/11/25 12:58 μμ

5 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα και εμποδίζουν να εμφανιστεί μούχλα στο σπίτι

01/11/25 12:54 μμ

Φούντωσε βεντέτα στα Βορίζια της Κρήτης – Έπεσαν πυροβολισμοί στο χωριό μετά από βόμβα σε σπίτι

Πυροσβεστικό Σώμα: Σε ισχύ και την χειμερινή περίοδο τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών - Υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες

01/11/25 12:47 μμ

Πυροσβεστικό Σώμα: Σε ισχύ και την χειμερινή περίοδο τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών – Υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες