Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως να «φτάσουμε» και τα 12 δισ. ευρώ έσοδα φέτος από τον τουρισμό, όπως άλλωστε σημειώνουν οι θεσμικοί τουριστικοί παράγοντες, δημοσιοποίησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

 Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως να «φτάσουμε» και τα 12 δισ. ευρώ έσοδα φέτος από τον τουρισμό, όπως άλλωστε σημειώνουν οι θεσμικοί τουριστικοί παράγοντες, δημοσιοποίησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλας. Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι καταγράφεται 20% αύξηση στη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τουριστικά έσοδα.
Παραμένοντας στην πορεία της τουριστικής κίνησης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «προσδοκία είναι να μπορέσουμε αυτή την εξαιρετική τουριστική εμπειρία που προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες μας, να την έχουμε σε υψηλά επίπεδα για το φθινόπωρο και τον Οκτώβριο, ίσως και για τις αρχές του Νοεμβρίου».
Την ίδια στιγμή στάθηκε στη σημασία του τουρισμού στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι αναθεωρημένοι δείκτες των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών. Στο σημείο αυτό, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα αναπτυξιακό υπουργείο, ένα οικονομικό υπουργείο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι «επιστρέφουμε στους πολίτες το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο τουρισμός στη χώρα». 
Στην παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στάθηκε στις οριζόντιες δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Εύβοια, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τουριστικής καμπάνιας, ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος τόνισε ότι τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για να μπορέσει να επανέλθει η περιοχή και να ευημερήσουν οι κάτοικοί της.
Στα μέχρι τώρα πεπραγμένα του υπουργείου, ο υπουργός ανέφερε τη μεγάλη μάχη, όπως είπε, για να παραμείνουν ανοιχτές οι πτήσεις από την Αμερική μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν. «Δώσαμε μεγάλη μάχη να παραμείνουν μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν ανοιχτές οι πτήσεις από την Αμερική. Μιλάμε για 8 πτήσεις από αμερικανικές εταιρείες και μία από την Emirates, που έδωσαν τεράστια προστιθέμενη αξία και στην Αθήνα και την Αττική και σε όλη τη χώρα. Δεν υπήρχε αυτό ως δεδομένο πριν από μερικά χρόνια. Το ότι θα παραμείνουν ανοιχτές αυτές οι πτήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν και μάλιστα τώρα, με τα πολύ ευχάριστα νέα, τα οποία χθες προανήγγειλε ο κ. Λαμπρινίδης, ότι από 1η Νοεμβρίου ανοίγει η δυνατότητα των εμβολιασμένων Ευρωπαίων πολιτών να επισκέπτονται την Αμερική».
Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα ατζέντα του υπουργείου, δημιουργείται, όπως είπε ο υπουργός, ψηφιακός χάρτης στον ΕΟΤ, έτσι ώστε να μπορούν πολύ πιο εύκολα οι δυνητικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση, να μπουν και να δουν ακριβώς τι θέλουν, φυσικά με διασύνδεση με τα πολιτιστικά μας μνημεία. Παράλληλα, ειδική αναφορά έγινε για τον πυλώνα της διαχείρισης κρίσεων, αλλά και τουριστικής εκπαίδευσης, με στόχευση τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι ο τουρισμός δεν πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο. Υπάρχει ένα παγκόσμιο πλαίσιο, ασταθές ακόμα, με πολλά ζητούμενα και πολλά δεδομένα και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο θα ασχοληθεί βραχυπρόθεσμα και με όλα τα προβλήματα του κλάδου. «Θα “ τρέξουμε” μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση αυτού του πλαισίου, όπως για παράδειγμα πώς θα διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κρίση ή πώς θα ενδυναμώσουμε τον τουρισμό στην ηπειρωτική χώρα, σε δευτερογενείς προορισμούς», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Advertisement
MEGA

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρώσεις των ΗΠΑ στους ενεργειακούς ομίλους Rosneft και Lukoil της Ρωσίας

24/10/25 8:45 μμ

Κυρώσεις των ΗΠΑ στους ενεργειακούς ομίλους Rosneft και Lukoil της Ρωσίας

Ροζ για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού το κτίριο Διοίκησης του «Γ.Παπανικολάου»

24/10/25 8:36 μμ

Ροζ για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού το κτίριο Διοίκησης του «Γ.Παπανικολάου»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την εγκληματική οργάνωση

24/10/25 8:32 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την εγκληματική οργάνωση

Σ. Νησιούδη: "Οι τράπεζες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για το σύστημα πληρωμών IRIS"

24/10/25 8:03 μμ

Σ. Νησιούδη: “Οι τράπεζες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για το σύστημα πληρωμών IRIS”

Εξοικονομώ 2026: Έρχεται νέο πρόγραμμα με σημαντικές αλλαγές και στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά

24/10/25 7:54 μμ

Εξοικονομώ 2026: Έρχεται νέο πρόγραμμα με σημαντικές αλλαγές και στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά

ΥΠΑΑΤ: Ακατάσχετες οι ενισχύσεις για ζωοτροφές και φερτά υλικά για Daniel

24/10/25 7:45 μμ

ΥΠΑΑΤ: Ακατάσχετες οι ενισχύσεις για ζωοτροφές και φερτά υλικά για Daniel

Ποινή 10ετούς κάθειρξης σε 25χρονη που έβαζε την ανήλικη κόρη της να ζητιανεύει ολημερίς

24/10/25 7:32 μμ

Ποινή 10ετούς κάθειρξης σε 25χρονη που έβαζε την ανήλικη κόρη της να ζητιανεύει ολημερίς

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα, λόγω της κηδείας του Διονύση Σαββόπουλου

24/10/25 7:29 μμ

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα, λόγω της κηδείας του Διονύση Σαββόπουλου

Χατζηβασιλείου: Θεσμικές ακροβασίες του κ. Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Οι Αθηναίοι θα κάνουν σ’ εκείνον αγωγή για ελλιπή καθαριότητα

24/10/25 7:24 μμ

Χατζηβασιλείου: Θεσμικές ακροβασίες του κ. Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Οι Αθηναίοι θα κάνουν σ’ εκείνον αγωγή για ελλιπή καθαριότητα

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις συμφώνησαν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας μια προσωρινή, ανεξάρτητη επιτροπή

24/10/25 7:21 μμ

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις συμφώνησαν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας μια προσωρινή, ανεξάρτητη επιτροπή

ΟΑΚΑ - Χαλιορής: «Με τιμή και ευθύνη στην Οργανωτική Επιτροπή του Final Four της EuroLeague»

24/10/25 7:18 μμ

ΟΑΚΑ – Χαλιορής: «Με τιμή και ευθύνη στην Οργανωτική Επιτροπή του Final Four της EuroLeague»

Νέες επιδοτήσεις 1.392 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

24/10/25 7:11 μμ

Νέες επιδοτήσεις 1.392 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»