Αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία

Advertisement

Τελευταία Νέα

Αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Advertisement

Υπενθυμίζεται, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Για τη Δευτέρα, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή. Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Advertisement
Babis

ΔΟΕ: «Δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αξιολόγηση»

Επίσης, σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ τονίζει ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σχετικά με τις εκθέσεις αποτίμησης του σχολικούς έτους 2020-2021 «δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα».

Οι εκπαιδευτικές μονάδες που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα του ΙΕΠ, όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, «με δεδομένα τα πραγματικά στοιχεία της συντριπτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή», είτε αφορούν «ενέργειες μεμονωμένων προσώπων» είτε «κενές» αναρτήσεις που δηλώνουν την αδυναμία των σχολικών μονάδων να παρουσιάσουν έκθεση αποτίμησης λόγω της περυσινής συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στην απεργία-αποχή.

 πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα - video

04/08/25 9:10 μμ

Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα – video

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

04/08/25 9:07 μμ

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

04/08/25 9:00 μμ

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

04/08/25 8:59 μμ

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

Αικ.Τζιούρα: "Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες"

04/08/25 8:53 μμ

Αικ.Τζιούρα: “Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες”

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι - video

04/08/25 8:48 μμ

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι – video

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

04/08/25 8:37 μμ

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

04/08/25 8:31 μμ

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

04/08/25 8:27 μμ

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

04/08/25 8:24 μμ

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί - Ομαλή η μεταγωγή τους - video

04/08/25 8:24 μμ

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί – Ομαλή η μεταγωγή τους – video

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video

04/08/25 8:06 μμ

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video