Δε θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ ο Παύλος Χρηστίδης, ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε στον ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δε θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ ο Παύλος Χρηστίδης, ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». «Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω ιδέες και απόψεις. Άρα, είναι αυτονόητο ότι αυτές τις ιδέες και τις απόψεις θα τις υπερασπιστώ και εγώ», σημείωσε. 


Αν και όπως ανέφερε δεν περνούσε από το μυαλό του και δεν ήταν στις προθέσεις του να κατέβει υποψήφιος όσο η κούρσα διαδοχής «έτρεχε» με τα προηγούμενα δεδομένα, αποφάσει να το κάνει για να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά. «Για τη δική μας παράταξη, η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18-35 ετών παίρνει κάτω από 4,5% διαρκώς, είναι ζήτημα βιωσιμότητας να εισρεύσει νέα γενικά. Και η δικιά μου υποψηφιότητα αυτό εξυπηρετεί. Το μήνυμα που εισπράττω είναι ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί θέσεις και απόψεις», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.  

Πρόσθεσε ότι η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο κενό, καθώς ό,τι εξέφραζε με τη δουλειά της εδώ και 6 χρόνια είναι κάτι που δεν μπορούσε να το εκφράσει κανένας από τους υπόλοιπους. «Υπήρξε ανάγκη και από την παράταξη και από πολλούς ανθρώπους πώς μπορεί όλο αυτό να εκφραστεί. Γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να εκφράσουμε ως συνέχεια αυτή την πολιτική και να κάνουμε κι ένα restart σε μια νέα σχέση με τους νέους ανθρώπους», ανέφερε.


Τόνισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει και πάλι με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, παρούσα, αποφασιστική και δυναμική. «Και η υποψηφιότητά μου αυτό θέλει να εκφράσει», υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι τόσες πολλές υποψηφιότητες εξευτελίζουν το ΚΙΝ.ΑΛ επισήμανε ότι δεν το πιστυεύει, «γιατί το ΠΑΣΟΚ του 6,3% πριν από τέσσερα χρόνια είχε 8 υποψηφίους και κάναμε μια διαδικασία, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στο να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, καθώς 212.00 πολίτες ήρθαν να ψηφίσουν σε μια πολύ ανοιχτή διαδικασία». 
 
Σε ό,τι αφορά στην πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος και όλο αυτό θα κριθεί από τους πολίτες και τα μέλη της παράταξης. 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ακόμα και αν χάσει τις εκλογές, θα παραμείνει στο Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα