Σέρρες: Εγκαινιάζεται έκθεση με θέμα: «1821-2021 Διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία»

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, οργανώνει μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση με τίτλο:  

«1821-2021 Διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία»       

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Σπυρόπουλο Παναγιώτη, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19.00  στο Διοικητήριο Σερρών.

Περιλαμβάνει σπάνια τεκμήρια ιστορίας, επιστολικά δελτάρια εποχής (καρτ ποστάλ), τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, λιθογραφίες, λαϊκά περιοδικά, χάρτες και χαρακτικά από το αρχείο του Σερραίου ιστορικού-συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη.

Babis



Σκοπός της διοργάνωσης της εν λόγω έκθεσης είναι η ενεργοποίηση της ιστορικής μας μνήμης, η σύνδεση του αγώνα με τα νεώτερα χρόνια και την περιοχή των Σερρών και η ανάδειξη των τεκμηρίων που πιστοποιούν διαχρονικά την επίδραση της επανάστασης στη νεοελληνική ιστορία.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τέλους Δεκεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν άμεσα. Ειδικά για τα σχολεία και τους μαθητές θα υπάρξει πρόγραμμα ξενάγησης.

ΠΟΣΤΕΡ ΕΚΘΕΣΗ 1

ΣέρρεςΣέρρες: Εγκαινιάζεται έκθεση με θέμα: «1821-2021 Διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές το φετινό πανηγύρι στο Νεοχώρι Σιντικής Σερρών

Επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια οι εκδηλώσεις για το...

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για το μήνα Μάιο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων...

Νέα θέση εργασίας στη ΜΗΔΙΚΗ Σερρών

Η ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ ζητά να προσλάβει Υπεύθυνο Προγραμματισμού Παραγωγής...

Σέρρες: Έκλεψαν μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στον Λευκώνα –  Χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι

Εφιάλτης έχουν γίνει οι "κυνηγοί" χαλκού για τους κατοίκους...

Τελευταία Νέα