Μείζον ζήτημα προέκυψε σήμερα με τους γιατρούς του ΓΝ Σερρών, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους καθώς όπως λένε δεν αντέχουν άλλο. Ωστόσο λύση δόθηκε στον αέρα της εκπομπής ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και στην Ελένη Μωραΐτη  από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικής Ιατρικής  Χρήστο Χαϊδευτό, λέγοντας πως πέντε γιατροί από τα ΚΥ της ΠΕ Σερρών έρχονται να στελεχώσουν το ΓΝ Σερρών.

Λύση έρχεται να δώσει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικής Ιατρικής, Χρήστος Χαϊδευτός ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Μωραίτη  ανέφερε ότι πέντε συνολικά γιατροί από τα ΚΥ της ΠΕ Σερρών θα στελεχώσουν τουλάχιστον για δυο μήνες το νοσοκομείο Σερρών με πλήρες ωράριο και εφημερίες.

Advertisement

Ουσιαστικά δίνεται μια μεγάλη ανάσα  ως και τις 10 Ιανουαρίου του 2022 όπως μας ενημερώνει και ο κ. Τσαλικάκης από την 4η ΥΠΕ, τόσο στην κλινική covid όσο και στις παθολογικές κλινικές.

Εντωμεταξύ  μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση  έστειλαν σήμερα οι γιατροί του ΓΝ Σερρών με την κατάθεση των παραιτήσεών τους στη Διοίκηση μιας και οι αντοχές τους  όπως τονίζουν έφτασαν στο κόκκινο. Στο τμήμα covid του νοσοκομείου οι 38 διαθέσιμες κλίνες είναι κατειλημμένες με τους ασθενείς να είναι 41 και δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν νέες καθώς δεν υπάρχει προσωπικό.

Advertisement

Δεν πάει άλλο, είμαστε επικίνδυνοι, αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος covid  Θεόφιλος Καλλινικίδης  στην μεσημεριανή  εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και στην Ελένη Μωραΐτη 

Οι παθολόγοι του νοσοκομείου καταθέτουν  και αυτοί  ένας  – ένας  τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιατρών του ΓΝ Σερρών Βαγγέλη Παπαμιχάλη  και ζητούν ενίσχυση του προσωπικού  επειγόντως. Οι απανωτές εφημερίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν  τους έχουν εξαντλήσει. 

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Γ.Ν Σερρών Παναγιώτη Πεγίδη  γίνεται μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης .Δυο γιατροί έρχονται με μετακίνηση  από τα ΚΥ  και επιστρέφει από την άδεια της μια ακόμη γιατρός. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα