13.3 C
Serres

Ερντογάν: «Αχαριστία» η επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία για την προσφυγική κρίση

Date:

Η επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία για την προσφυγική κρίση συνιστά «πραγματική αχαριστία», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο τρυπώντας τις βάρκες τους», είπε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Άγκυρα, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα, στο σύνολό της, έχει «μετατραπεί σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά του, ο Όρμπαν υπογράμμισε την ανάγκη για μια αμυντική περίμετρο γύρω από την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η ήπειρος βρίσκεται υπό πιέσεις μεταναστευτικών ροών από τη Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λευκορωσία.





«Πρέπει να βοηθήσουμε τους Τούρκους φίλους μας στο μεταναστευτικό. Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Τουρκία όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Πηγή ΑΠΕ

ΚόσμοςΕρντογάν: «Αχαριστία» η επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία για την προσφυγική κρίση

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φονική καταιγίδα στη Βραζιλία: 56 νεκροί και 67 αγνοούμενοι

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη...

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Αίγυπτο για να συζητήσει την πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Η αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς έφτασε σήμερα...

Μέση Ανατολή: Τελεσίγραφο του Ισραήλ στη Χαμάς – «Εκεχειρία μέσα σε μια βδομάδα ή εισβολή στη Ράφα»

Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας φέρεται να έχει δώσει το Ισραήλ...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα