Τι είπε για το πρόκειται να τεθεί θέμα  λήξης του  πιστοποιητικού εμβολιασμού «Μένουμε ανοιχτοί με τη φιλοσοφία των μέτρων που απευθύνονται κυρίως στους ανεμβολίαστους» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με ... Περισσότερα

Τι είπε για το πρόκειται να τεθεί θέμα  λήξης του  πιστοποιητικού εμβολιασμού


«Μένουμε ανοιχτοί με τη φιλοσοφία των μέτρων που απευθύνονται κυρίως στους ανεμβολίαστους» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή το μερικό lockdown που επιβλήθηκε στη Ολλανδία.

 
«Η απόφαση και η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν οριζόντια τοπικά μέτρα που θα αφορούν και εμβολιασμένους» ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου. «Η αγορά, η οικονομία, η παιδεία, θα μείνουν όρθιες, κανείς δε θέλει να γυρίσει στο καθεστώς των SMS και στην τηλεκπαίδευση» πρόσθεσε. 

 
«Οι ανεμβολίαστοι έχουν υποχρέωση να κάνουν τεστ, ενώ από σήμερα Σάββατο στα σουπερμάρκετ θα ισχύουν οι περιορισμοί που ίσχυαν παλιότερα. Δεν ξανακλείνουμε, εφαρμόζουμε τα υγειονομικά μέτρα. Οι ανεμβολίαστοι είναι το πιο ασφαλές είναι να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να κάνουν γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους για να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστεροι» σημείωσε. Για την τρίτη δόση παρατήρησε πως «είναι απαραίτητη όσο ήταν και οι δυο δόσεις (ή η μια της Johnson & Johnson) για να είμαστε οχυρωμένοι».

 
Πρόσθεσε ακόμη ότι «Δίνουμε μεγάλη μάχη με την πανδημία, μάχη για να μείνει ανοιχτή η αγορά, η εκπαίδευση, έχουμε μπροστά μια περίοδο για την αγορά που είναι η μισή τους χρονιά, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να μείνει η αγορά ανοιχτή».

 
«Η μεγάλη μάχη δίνεται τώρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντέξει», δήλωσε.

«Έχουμε ένα πλαίσιο υγειονομικών μέτρων που στηρίζει τη στρατηγική αυτή, έχουμε προσπάθεια επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης που πηγαίνει ιδιαιτέρα καλά το τελευταίο διάστημα, και το πιο σημαντικό, η μάχη στο ΕΣΥ με τους υγειονομικούς μας στην πρώτη γραμμή και με την κυβέρνηση να αξιοποιεί κάθε εργαλείο ενίσχυσής του ώστε να περιορίσουμε όσο γίνετε την απώλεια συνάνθρωπων μας». 

«Από Δευτέρα επιστράτευση γιατρών εφόσον χρειάζεται» 

«Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια με την κ. Γκάγκα και τους ιατρικούς συλλόγους για να πείσουμε γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Αν δεν τα καταφέρουμε να τους πείσουμε, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επιστράτευση, καταρχήν στη Βόρεια Ελλάδα που δεχόμαστε μεγαλύτερη πίεση και όπου αλλού υπάρξουν ανάγκες. Έχουμε ήδη προσθέσει κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, στη Θεσσαλονίκη 300 – 310 κλίνες για COVID και 150 με 170 για άλλες νοσηλείες το ίδιο και στη Θεσσαλία. Στην Αθήνα υπάρχει ήδη συνεννόηση για έξτρα κλινικές από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε ξεπεράσει συνολικά τις 600 κλίνες για COVID και μη COVID.  Το σύνολο των ΜΕΘ του ιδιωτικού καταρχήν για νοσηλείες μη COVID, είναι και αυτές στη διάθεση του ΕΣΥ». 

 
Ξεκινήσαμε, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «με περίπου 577 κλίνες ΜΕΘ και φτάσαμε στις 1277 έχουν προστεθεί χιλιάδες στον υγειονομικό τομέα, η προσπάθεια συνεχίζεται. Ήμασταν από τις πρώτες χώρες που προμηθεύτηκαν μονοκλωνικά φάρμακα… Το ουσιαστικό είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη» 

Σε ό,τι αφορά το θέμα της λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού εξήγησε ότι είναι κεντρική απόφαση, δεν είναι μονό θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ευρωπαϊκό «Η συζήτηση είναι υπαρκτή, θα το συζητήσουμε με τα άλλα κράτη» διευκρίνισε.

Για τα σχολεία ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει έχει αποδώσει με 80.000 τμήματα να λειτουργούν, ενώ λιγότερα από 20 τμήματα έκλεισαν και ξανάνοιξαν. 


Τέλος αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα και στις τελευταίες απειλές που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα των τουρκικών συνόρων: «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, το αποδείξαμε και στο παρελθόν, υπάρχει αποφασιστικότητα αλλά και ψυχραιμία».

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμβουλές για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

21/08/25 6:56 μμ

Συμβουλές για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Απλά μυστικά για αφράτη φανουρόπιτα, η ευχή που διαβάζουμε

21/08/25 6:44 μμ

Μυστικά για αφράτη φανουρόπιτα, η ευχή που διαβάζουμε

Η πλατεία μπροστά από το δημαρχείο Ηράκλειας γέμισε από κόσμο που ήθελε να ακούσει τους Ζουρνάδες με τους Αδερφούς Μάλαμα και Αριστείδη

21/08/25 4:50 μμ

Ζουρνάδες με τους Αδερφούς Μάλαμα και Αριστείδη Δράμαλη – Πλημμύρισε κόσμο η πλατεία της Ηράκλειας Σερρών – video

Ορκίστηκαν ο νέος Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Σερρών - video

21/08/25 4:31 μμ

Ορκίστηκαν ο νέος Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Σερρών – video

Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών- Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

21/08/25 4:05 μμ

Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών- Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων - Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

21/08/25 3:44 μμ

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων – Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

Σ. Φάμελλος: Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ, 13ος και 14ος μισθός για τους δημοσίους υπαλλήλους

21/08/25 3:14 μμ

Σ.Φάμελλος: Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ, 13ος και 14ος μισθός για τους δημοσίους υπαλλήλους

Nord Stream-Σαμποτάζ: Σύλληψη υπόπτου στην Ιταλία

21/08/25 3:00 μμ

Nord Stream-Σαμποτάζ: Σύλληψη υπόπτου στην Ιταλία

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59 ετών ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/25 3:15 μμ

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59 ετών ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Tηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αμοργού Λ. Καραΐσκο για την πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

21/08/25 2:44 μμ

Tηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αμοργού Λ. Καραΐσκο για την πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Υπέστη ανακοπή καρδιάς, μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

21/08/25 2:16 μμ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Υπέστη ανακοπή καρδιάς, μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

Γενετική αναβίωση λύκου εξαφανισμένου επί χιλιάδες χρόνια

21/08/25 10:10 πμ

Γενετική αναβίωση λύκου εξαφανισμένου επί χιλιάδες χρόνια