Αποκλεισμένοι για πέμπτη ημέρα από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τέσσερις κάτοικοι στον ορεινό οικισμό του Καταφυγίου, στον Δήμο Βελβεντού. Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα, υπό ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Αποκλεισμένοι για πέμπτη ημέρα από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τέσσερις κάτοικοι στον ορεινό οικισμό του Καταφυγίου, στον Δήμο Βελβεντού. Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα, υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους, έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη στην περιοχή, το έργο τους καθίσταται πολύ δύσκολο καθώς το χιόνι, σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει περισσότερες από 200 κολώνες κι ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ενώ σε ό,τι αφορά τη οδική πρόσβαση εξήγησε πως «επιστρατεύθηκε συνεργείο υλοτόμων, που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων, οι οποίοι είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο, απ’ όπου αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε με τον Γιάννη Λέτσα, έναν από τους τέσσερις κατοίκους που έχει αποκλειστεί στο χωριό, ο οποίος ανέφερε πως «το χιόνι εντός του οικισμού είναι στο ένα μέτρο, γεγονός που δυσκολεύει τις μεταξύ μας μετακινήσεις», διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχουν τρόφιμα και ξύλα για τη θέρμανση», ενώ ως πρόβλημα επισήμανε το γεγονός ότι «το νερό έχει αρχίσει και λιγοστεύει εξαιτίας βλάβης που υπάρχει, κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο ύδρευσης». Ερωτηθείς δε αν χρειάζεται κάποια άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες ακόμη, έχουμε απ’ όλα και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να μπαίνει σε τέτοιες δαπανηρές διαδικασίες».

Ο κ. Λέτσας εξέφρασε, ωστόσο, το παράπονό του καθώς, όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι έχει υποστεί κατολίσθηση ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή «Μπιζινίσιος» αλλά δεν έλαβαν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του δρόμου, με αποτέλεσμα, σήμερα, η πρόσβαση του χωριού να εξαρτάται από έναν δρόμο που είναι αρκετά πιο δύσκολος και περισσότερο δύσβατος, ειδικά τον χειμώνα. «Εάν είχαν καθαρίσει τον “Μπιζινίσιο”, σήμερα που μιλάμε δεν θα είμαστε αποκλεισμένοι στο Καταφύγι», κατέληξε.

Advertisement
Babis

Εκτός από το πρόβλημα με τους αποκλεισμένους κατοίκους του Καταφυγίου, το Βελβεντό εδώ και δύο ημέρες είναι χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης που υπέστη το δίκτυο μεταφοράς από τις πηγές που βρίσκονται στις πλαγιές των Πιερίων. Και σ’ αυτή την περίπτωση, το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι δύσκολο, αφού ο αγωγός είναι σκεπασμένος με ένα μέτρο χιόνι, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση είναι αδύνατη αφού ακόμη και οι δασικοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας πτώσης των δένδρων.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6 Φεβρουαρίου: Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκαν οι μπλε ποδιές στα σχολεία

05/02/26 11:26 μμ

6 Φεβρουαρίου: Σαν σήμερα το 1982 καταργήθηκαν οι μπλε ποδιές στα σχολεία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Φεβρουαρίου

05/02/26 11:23 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Φεβρουαρίου

Σ. Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγουμε τον διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις

05/02/26 11:08 μμ

Σ. Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγουμε τον διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στη Χίο

05/02/26 11:03 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στη Χίο

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης - Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

05/02/26 10:58 μμ

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης – Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελληνίδα ορειβάτισσα πάτησε στην κορυφή του Ακονκάγκουα μετά από 18 μέρες ανάβασης

05/02/26 10:17 μμ

Ελληνίδα ορειβάτισσα πάτησε στην κορυφή του Ακονκάγκουα μετά από 18 μέρες ανάβασης

Ο Σερραίος κτηνοτρόφος που έχασε 814 πρόβατα από την ευλογιά αλλά δεν το βάζει κάτω - videο

05/02/26 10:11 μμ

Ο Σερραίος κτηνοτρόφος που έχασε 814 πρόβατα από την ευλογιά αλλά δεν το βάζει κάτω – videο

Έρευνα για την έκρηξη στη "Βιολάντα": Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

05/02/26 10:02 μμ

Έρευνα για την έκρηξη στη “Βιολάντα”: Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας και σε γραφεία

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

05/02/26 9:56 μμ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών: Χάλκινη η Εθνική, κέρδισε 15-8 την Ιταλία

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

05/02/26 9:49 μμ

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών - Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

05/02/26 9:41 μμ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Μεγάλη νίκη των καταναλωτών – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών του Ν. Κατσέλη

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας

05/02/26 9:37 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Η Ελλάδα γίνεται συν-αρχιτέκτονας της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας