Εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου έμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως ανέφερε η εφημερίδα “Age”. Ωστόσο, όπως τόνισε θα σεβαστεί την απόφαση των αρχών και θα συνεργαστεί μαζί ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου έμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως ανέφερε η εφημερίδα “Age”.

Advertisement
 

Ωστόσο, όπως τόνισε θα σεβαστεί την απόφαση των αρχών και θα συνεργαστεί μαζί τους έως ότου αναχωρήσει από την  χώρα. Υπιοστήριξε ακόμη ότι ελπίζει να επιστρέψει συγκεντρωμένος στο τένις και στο επόμενο Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς είχε προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργού μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ν΄ ακυρώσει τη βίζα του με την αιτιολογία ότι αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία επειδή η παρουσία του θα ενθάρρυνε το αντιεμβολιαστικό αίσθημα εν μέσω της χειρότερης επιδημίας COVID-19 στην Αυστραλία.

«Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια για τα όσα συνέβησαν», υποστήριξε ο 34χρονος τενίστας σε δήλωση που έκανε μετά την απόρριψη της έφεσής του από το δικαστήριο. 

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου κατά της απόφασης του υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open. Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα».

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19, έλαβε ιατρική εξαίρεση για να αγωνιστεί στο Melbourne Park major, ένα τουρνουά που έχει κερδίσει εννέα φορές, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων διοργανώσεων. Η μοίρα του κρίθηκε τελικά μετά από ένα «θρίλερ» 10 ημερών που τον έφερε να κρατείται από τις αρχές, να ελευθερώνεται και στη συνέχεια να κρατείται ξανά ενόψει του Australian Open, που ξεκινά τη Δευτέρα.

Advertisement

«Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήμουν εγώ και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούν να επικεντρωθούν στο παιχνίδι και στο τουρνουά που αγαπώ», είπε ο Τζόκοβιτς, ενώ ευχαρίστησε επίσης όλους όσους τον στήριξαν.

«Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video