«Η αναστολή εφημερίας του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» αποτελεί «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σε επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Υγείας. «Ενώ η ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Η αναστολή εφημερίας του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» αποτελεί «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σε επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Υγείας.

Advertisement
 

«Ενώ η Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και οι νοσηλείες παιδιών με Covid-19 αυξάνονται αυτή την περίοδο (σύμφωνα και με την σχετική αναφορά του ECDC Interim public health considerations for COVID-19 vaccination of children aged 5-11 years, 01.12.2021), η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να «ακρωτηριάσει» τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη. Παρά την καθολική αντίδραση γιατρών, εργαζομένων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της περιοχής και κομμάτων της αντιπολίτευσης, το Υπουργείο Υγείας επιμένει να αναστείλει την εφημερία του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» για να το μετατρέψει σε mega-εμβολιαστικό κέντρο! Σε μια επίδειξη μάλιστα ακραίου αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής αντίληψης, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου παράνομη και καταχρηστική!», αναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός και σημειώνει ότι «περιφρονώντας τους υγειονομικούς και την κοινή γνώμη, αλλά κυρίως τις ανάγκες υγείας του παιδικού πληθυσμού και την ανησυχία των γονιών, ο κ. Πλεύρης προχώρησε σε μια επιλογή που απαξιώνει τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, απλώς και μόνο για να προστεθούν 6 επιπλέον (στις 4 που ήδη λειτουργούν) εμβολιαστικές γραμμές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι το «Παίδων Πεντέλης» εντάχθηκε στο ΕΣΥ το 1984, εξυπηρετεί όχι μόνο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και γειτονικούς νομούς, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες που το έχουν καταξιώσει σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο που χορηγεί πλήρη ειδικότητα παιδιατρικής.

Advertisement
ΔΕΗ

«Είναι πραγματικά πρωτοφανής στα χρονικά η απόφαση να αποδυναμωθεί ένα ειδικό παιδιατρικό νοσοκομείο για να επιτελέσει μια λειτουργία της ΠΦΥ όπως ο μαζικός εμβολιασμός. Σε καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει εφαρμοστεί ανάλογος επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο υπουργός Υγείας εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συγκριτική μελέτη μεταξύ 18 χωρών της Ε.Ε. (βλ. αναφορά του ECDC), η δυσπιστία των γονιών έναντι του εμβολιασμού κάμπτεται όταν συμβουλεύονται τον οικογενειακό παιδίατρο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και προτρέπονται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης. Καμία αντίστοιχη μέριμνα δεν έχει ληφθεί στην Ελλάδα όπου, παρά την επιρροή του αντεμβολιαστικού φαινομένου, η κυβέρνηση εμμένει στη διενέργεια εμβολιασμών εντός των νοσοκομείων, εντείνοντας τη δυσπιστία για την ασφάλεια των εμβολίων. Με δεδομένο λοιπόν ότι η παράλογη, ατεκμηρίωτη, υγειονομικά επικίνδυνη και αυταρχική περιστολή της λειτουργίας του «Παίδων Πεντέλης», βλάπτει σοβαρά την παιδιατρική περίθαλψη και τη Δημόσια Υγεία», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον υπουργό Υγείας να απαντήσει αν προτίθεται να ακυρώσει την απόφαση του και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης» (τακτική και εφημεριακή).

Advertisement
Babis

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Σερρών: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις διατακτικές επιταγές ενόψει των Χριστουγέννων

07/10/25 8:02 μμ

Δήμος Σερρών: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις διατακτικές επιταγές ενόψει των Χριστουγέννων

ΔΙΠΑΕ Σερρών: Τελετή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών - video

07/10/25 7:54 μμ

ΔΙΠΑΕ Σερρών: Τελετή υποδοχής πρωτοετών φοιτητών – video

Δ.Μιχτσόγλου: Ο δήμος Σερρών θα προμηθευτεί μπλε κάδους - video

07/10/25 7:39 μμ

Δ.Μιχτσόγλου: Ο δήμος Σερρών θα προμηθευτεί μπλε κάδους – video

Σέρρες: Ο πλάτανος βαρέθηκε να περιμένει και έπεσε μόνος του - video

07/10/25 7:22 μμ

Σέρρες: Ο πλάτανος βαρέθηκε να περιμένει και έπεσε μόνος του – video

Απάντηση του ΕΚΑΒ Σερρών στην καταγγελία: "Σε 24 λεπτά και όχι 55 η άφιξη του ασθενοφόρου"- video

07/10/25 7:04 μμ

Απάντηση του ΕΚΑΒ Σερρών στην καταγγελία: “Σε 24 λεπτά και όχι 55 η άφιξη του ασθενοφόρου”- video

Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

07/10/25 6:44 μμ

Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Σέρρες: Ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη τριών καρκίνων του πεπτικού συστήματος στο Ιατρικό Κέντρο "ΙΑΣΙΣ"

07/10/25 6:29 μμ

Σέρρες: Ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη 3 καρκίνων του πεπτικού συστήματος στο Ιατρικό Κέντρο “ΙΑΣΙΣ”

ΔΕΑΒ : Πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ΑΟ Μελισσίων

07/10/25 6:49 μμ

ΔΕΑΒ : Πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ΑΟ Μελισσίων

Γαλλία: Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μη έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026 βρίσκεται η χώρα

07/10/25 6:48 μμ

Γαλλία: Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μη έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026 βρίσκεται η χώρα

Συζήτηση «Στρογγυλής Τραπέζης για την Προστασία του Καταναλωτή» την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου

07/10/25 6:36 μμ

Συζήτηση «Στρογγυλής Τραπέζης για την Προστασία του Καταναλωτή» την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου

Έτοιμη για το World Boccia Challenger στη Σαρδηνία η ελληνική αποστολή

07/10/25 6:35 μμ

Έτοιμη για το World Boccia Challenger στη Σαρδηνία η ελληνική αποστολή

Ερρίκος Ντυνάν: Μέγιστη ακρίβεια στην απεικόνιση PET/CT με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)

07/10/25 6:33 μμ

Ερρίκος Ντυνάν: Μέγιστη ακρίβεια στην απεικόνιση PET/CT με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)