Συνάντηση Πλεύρη-Γκάγκα με τη διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν σήμερα με τη διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), Dr Andrea Ammon.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την ετοιμότητα και την ανταπόκριση της Ευρώπης σε μελλοντικές υγειονομικές προκλήσεις.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και στις δράσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης και ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας.

Babis


Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΣυνάντηση Πλεύρη-Γκάγκα με τη διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σ. Ζαχαράκη: Όταν αποδεικνύεται η συμμετοχή κάποιου σε επεισόδια θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στην εκπομπή Newsroom...

Κυρ. Πιερρακάκης: Δεν θα ήταν προτεραιότητά μας η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Τέλος στα σενάρια κατάργησης του ΕΝΦΙΑ έβαλε ο υπουργός...

Κυρ. Μητσοτάκης: Βήμα-βήμα χτίζουμε την ΕΡΤ την οποία θέλουν οι Έλληνες πολίτες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το απόγευμα το ραδιομέγαρο...

Τελευταία Νέα