25.9 C
Serres

ΚΚΕ Σερρών: Βαθιά συγκίνηση προκάλεσε το ντοκιμαντέρ για τη Μακρόνησο

Date:

Βαθιά συγκίνηση προκάλεσε το ντοκιμαντέρ για τη Μακρόνησο με τίτλο «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» σε όσους το παρακολούθησαν χθες (2/3/2022).

Εικόνες από το θανατονήσι όπως είναι σήμερα, αφημένο στην εγκατάλειψη από το φόβο των κυβερνήσεων μήπως γίνει ιστορικό μουσείο όπως χρόνια τώρα προτείνει το ΚΚΕ, σε συνδυασμό με τις απόκοσμες εικόνες της φρίκης από τις αφηγήσεις όσων την έζησαν. Ένας αγώνας αντίστασης και ζωής μέσα στο χώρο του θανάτου. Αντίστασης των αλύγιστων που άντεξαν και βγήκαν νικητές στην ουσία, απέναντι στους ηττημένους ηθικά, «νικητές» του πολέμου. Ένας αγώνας που αποδεικνύει ότι όταν ο λαός πάρει την απόφαση μπορεί να νικήσει. 

Kerkini lake 2

Η προσφώνηση της Σαραντίδου Φιλιώς , μέλος του Τ.Γ. Σερρών του ΚΚΕ και πρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ήταν μια σύντομη αναφορά στα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του ιστορικού εγκλήματος. Αναφέρθηκε σε Σερραίους που εξορίστηκαν στη Μακρόνησο. Τέλος έκανε έκκληση σε όλους τους Μακρονησιώτες ή άλλους εξόριστους και στους απογόνους τους να βοηθήσουν στην προσπάθεια της Τ.Ε Σερρών του ΚΚΕ να συγκεντρωθεί υλικό από φωτογραφίες ή σχετικά «αρχεία» από εκείνη την περίοδο ώστε καταγραφούν να δημιουργηθεί ένα βιβλίο τοπικής ιστορίας με αυτά τα γεγονότα. Ήδη έχει συγκεντρωθεί αρκετό υλικό αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «δεν θέλουμε να λείψει κανένας, να μη ξεχαστεί κανένας».




Δελτίο τύπου

ΣέρρεςΚΚΕ Σερρών: Βαθιά συγκίνηση προκάλεσε το ντοκιμαντέρ για τη Μακρόνησο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αίτημα του Τάσου Χατζηβασιλείου για αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ηράκλειας

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο...

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων- Β. Μητλιάγκα: Η προστασία των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα