29.3 C
Serres

Σέρρες: Σεμινάριο «Ναυαγοσωστικής» για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Date:

Την Πέμπτη 10-3-2022 ώρα: 12:00 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σερρών, θα πραγματοποιηθεί  Επιμορφωτικό σεμινάριο «Ναυαγοσωστικής» για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής. Το σεμινάριο διοργανώνεται από το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής, με την σύμπραξη του Τομέα Κολύμβησης του ΤΕΦΑΑ Σερρών, των Δ/σεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών και των Υπευθύνων του μαθήματος Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση-επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για τις βασικές αρχές ναυαγοσωστικής, τις τεχνικές βοήθειας και διάσωσης μέσα στο νερό καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

σεμινάριο Ναυαγοσωστικής

Βασικοί εισηγητές του Επιμορφωτικού σεμιναρίου θα είναι ο Εκπαιδευτής Ναυαγοσωστικής Ελευθέριος Γιαννακίδης και ο Ναυαγοσώστης Βασίλειος Καλαμπαλίκας (φοιτητές ΤΕΦΑΑ), ενώ τοποθετήσεις για το σημαντικό αυτό θέμα θα πραγματοποιηθούν από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής  Χαράλαμπο Σαρηβασιλείου, τον Συντονιστή Μαθήματος Κολύμβησης Σπύρο Καλαμπαλίκα και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών του Α.Π.Θ Γεώργιο Τσαλή. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη διάσωσης στην πισίνα -με ή χωρίς σωστικό μέσο- και παράλληλη προφορική επεξήγηση.




Σημαντική για τη διοργάνωση του σεμιναρίου είναι και η συμβολή του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Σερρών, με την παραχώρηση του Δημοτικού Κολυμβητήριου.

ΣέρρεςΣέρρες: Σεμινάριο «Ναυαγοσωστικής» για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων- Β. Μητλιάγκα: Η προστασία των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες: Η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα

Κυριακή 06 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 Ώρες ψηφοφορίας: 7:00...

50 Χρόνια FIBRAN: Γιορτάζοντας το Παρελθόν και Κοιτώντας το Μέλλον

 Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η FIBRAN, η...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα