Μία πραγματικά συγκλονιστική ιστορία φέρνει στο φως η ΕΡΤ. Μαθητής Γυμνασίου, εντοπίστηκε στον χώρο του σχολείου έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο. Σύμφωνα με καταγγελίες ο μαθητής δεχόταν απειλές από μεγαλύτερους ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες λυκείου κατήγγειλαν συμμαθητή τους για βιασμό

Epiloges Press

Epiloges Press

Μία πραγματικά συγκλονιστική ιστορία φέρνει στο φως η ΕΡΤ. Μαθητής Γυμνασίου, εντοπίστηκε στον χώρο του σχολείου έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο. Σύμφωνα με καταγγελίες ο μαθητής δεχόταν απειλές από μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου ενώ φαίνεται να τον είχαν παρενοχλήσει και στο παρελθόν.

Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου στους γονείς τους το συγκεκριμένο παιδί είχε στην κατοχή του το αεροβόλο ακόμα και κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Μεγάλη ήταν η αναστάτωση όταν οι γονείς πληροφορήθηκαν το γεγονός.

Όπως ανέφερε γονέας: «αν χθες το παιδάκι αυτό χθες την ώρα που έδειχνε το όπλο εκπυρσοκροτούσε εγώ σαν μάνα τι θα έκανε το σχολείο τι θα είχε να μου πει 1.35 αφού σχόλασαν τα παιδιά πήραμε ένα mail που έλεγε κάτι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών σας τα παιδιά σας είναι ασφαλή στο σχολείο ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι είχε γίνει ποια ενημέρωση είχανε εμείς από το σχολείο για ένα τόσο περιστατικό».

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα εντόπισε το αεροβόλο όπλο στον χώρο του. Σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν σήμερα το σχολείο.

Ο κ. Κόπτσης δήλωσε: Tη Δευτέρα θα ξαναβρεθούν για να υποστηρίξουν όλους τους μαθητές θα υπάρξει και συνεδρίαση του συλλόγου για λήψη αποφάσεων. Γνώμονα το υπουργείο Παιδείας έχει τον παιδαγωγικό χειρισμό τέτοιων φαινομένων γιατί αφορά παιδιά και απαιτείται μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη ευαισθησία θα ερευνηθούν τα αιτία».

Ο 13χρονος μαθητής της πρώτης γυμνασίου κουβαλούσε μαζί του το αεροβόλο γιατί ένιωθε απειλή από μεγαλύτερους μαθητές. Είχε δεχθεί άγριο μπούλινγκ σύμφωνα με πληροφορίες μας από μαθητές της γ’ γυμνασίου και όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον είχαν ενημερώσει το σχολείο για την βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν με το σχολείο όμως να μην προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες. Ο εκφοβισμός συνεχιζόταν και το παιδί ένιωσε ότι έπρεπε να προστατευτεί μόνο του όπως μας είπαν ότι ήταν ο βασικός λόγος που πήρε κρυφά το αεροβόλο όπλο στο σχολείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων γονιών πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές.

Advertisement
Family Kitchen

Όπως μαθαίνουμε ο σύλλογος διδασκόντων πρόκειται να συνεδριάσει, προσανατολίζεται στην απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Ωστόσο πρέπει να δούμε τι θα γίνει και τι υποστήριξη θα χρειαστεί όχι μόνο ο 13χρονος αλλά και τα παιδιά που φαίνεται να τον εκφόβιζαν και αν και αυτά θα αντιμετωπίσουν κάποια επίπτωση.

Πηγή: ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει