Στις 25-26 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη της Ιταλίας διεθνής συνάντηση των νέων του έργου Europe Reunited με το ακρωνύμιο rEUnite, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στις 25-26 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη της Ιταλίας διεθνής συνάντηση των νέων του έργου Europe Reunited με το ακρωνύμιο rEUnite, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ε.Ε., σκέλος 1 «Ιστορική μνήμη». Η εν λόγω συνάντηση διοργανώθηκε από τον εταίρο της Ιταλίας, το Διεθνές Κέντρο για τη Νότια Ευρώπη (International Center for Southern Europe – ICSE & CO). 

Advertisement
 

Στόχος του προγράμματος είναι η κινητοποίηση των νέων της Ευρώπης και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά μέσα από την κατανόηση της εξέλιξης και του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του σημαντικού ρόλου της συνύπαρξης των εθνών. 

Το θέμα της συνάντησης, η οποία διεξήχθη υπό τη μορφή διεθνούς εργαστηρίου, ήταν «Η Συνθήκη της Ρώμης και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας», όπου νέοι και νέες από την Ισπανία (Μαδρίτη), την Πολωνία (Βαρσοβία), την Ελλάδα (Σέρρες), τη Γερμανία (Ζουλ), τη Βουλγαρία (Βελίκο Τάρνοβο), την Ιταλία (Φλωρεντία) και την Αγγλία (Λονδίνο) είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά. 

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησαν τρία άτομα που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα νέων του έργου rEUnite, ήτοι: Αθανάσιος Αναστασιάδης (Φιλόλογος) Ευαγγελία Κεχαγιά (Φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ.), Αναστάσιος-Φώτιος Τσοχατζίδης (Φοιτητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.). 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα (ατζέντα) της συνάντησης, η έναρξη των εργασιών ξεκίνησε με τον επίσημο χαιρετισμό-καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του εταίρου υποδοχής του Διεθνούς Κέντρου για τη Νότια Ευρώπη (Ιταλία) και την παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων.  

Advertisement
Family Kitchen

Στη συνέχεια, ακολούθησε, ως εισαγωγή στο κύριο θέμα της συνάντησης, το πρώτο εργαστήριο υπό τον τίτλο «Η απαρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι μπορούμε να μάθουμε», όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις. 

Advertisement
ΔΕΗ

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, οι εκπρόσωποι από τις διάφορες χώρες της Ευρώπης καθώς και τοπικοί φορείς από τον διοργανωτή εταίρο συμμετείχαν στο εργαστήριο υπό τον τίτλο «Αναμορφώστε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη», χρησιμοποιώντας χαρτογραφία προς εξερεύνηση των ευρωπαϊκών αξιών και της τρέχουσας κατάστασης. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε περιήγηση στην πόλη με πολιτιστικό χαρακτήρα, εστιάζοντας στις πιο σημαντικές γυναίκες από την Φλωρεντία που διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο στη διάρκεια της ιστορίας. 

Στο τέλος της συνάντησης, οι εταίροι/συμμετέχοντες του έργου συμφώνησαν στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφερε στους ανθρώπους αξίες και δικαιώματα, όπως ισότητα, ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημοκρατία και το κράτος δικαίου, καθώς επίσης ότι οι κυβερνήσεις και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για αυτά για τη διασφάλισή τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1566: η πρόσβασή σου στις υπηρεσίες υγείας αλλάζει, μέσω ενός τετραψήφιου

03/10/25 11:39 πμ

1566: η πρόσβασή σου στις υπηρεσίες υγείας αλλάζει, μέσω ενός τετραψήφιου

Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύεται να πατάξει τον αντισημιτισμό μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ

03/10/25 11:35 πμ

Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύεται να πατάξει τον αντισημιτισμό μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ

03/10/25 11:33 πμ

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 11:30 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

Γενική απεργία δύο συνδικάτων στην Ιταλία σε συμπαράσταση προς τον στολίσκο για τη Γάζα - Ελεύθεροι οι Ιταλοί βουλευτές μέλη της αποστολής

03/10/25 11:25 πμ

Γενική απεργία δύο συνδικάτων στην Ιταλία σε συμπαράσταση προς τον στολίσκο για τη Γάζα – Ελεύθεροι οι Ιταλοί βουλευτές μέλη της αποστολής

Ένωση Περιφερειών: «Καμία εμπλοκή των Περιφερειών με τις αγροτικές ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ»

03/10/25 11:24 πμ

Ένωση Περιφερειών: «Καμία εμπλοκή των Περιφερειών με τις αγροτικές ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ο μισός πληθυσμός του κόσμου δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή

03/10/25 11:23 πμ

Ο μισός πληθυσμός του κόσμου δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή

Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς τα ξημερώματα στην Ομόνοια

03/10/25 11:19 πμ

Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς τα ξημερώματα στην Ομόνοια

Βραβευμένες ταινίες στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

03/10/25 11:15 πμ

Βραβευμένες ταινίες στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

03/10/25 11:12 πμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Ανοίγει η αυλαία του 55ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

03/10/25 11:14 πμ

Ανοίγει η αυλαία του 55ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της ΕΣΕΤ

Μαρόκο: Η συλλογικότητα νέων «GenZ 212», που βρίσκεται πίσω από το κύμα διαδηλώσεων που συγκλονίζει τη χώρα, ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης

03/10/25 11:10 πμ

Μαρόκο: Η συλλογικότητα νέων «GenZ 212», ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης