Πανελλαδικές 2022: ” Ένα 5 μπορεί να το έπιασα, χθες μέχρι τις 2 ήμουν θάλασσα, μπανάκια, χαλάρωνα” -video
Date:
” Ένα 5 μπορεί να το έπιασα, χθες μέχρι τις 2 ήμουν θάλασσα, μπανάκια, χαλάρωνα” δήλωσε γελώντας υποψήφιος στην κάμερα του Επιλογές, την ώρα που έβγαινε από τι εξεταστικό κέντρο.
“Δεν διάβασα καθόλου, μα καθόλου, ήρθα για πλακα και για την εμπειρία”, συνέχισε και κατέληξε τονίζοντας ότι “κάθησα και μια ώρα μέσα και δεν με άφηναν να φύγω, δεν ξέρω γιατί”
Μιλώντας στο Επιλογές οι υποψήφιοι τονίζουν ότι τα θέματα δεν ήταν δύσκολα γι αυτούς που ετοιμάζονταν όλη τη χρονιά και ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν να μπουν στις σχολές που τους ενδιαφέρουν
Σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι
Δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Η διαδικασία κύλησε ομαλά στις Σέρρες και τα θέματα έφτασαν στην ώρα τους, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ήταν το αναμενόμενο
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος τα μαθηματικά είναι απαιτητικά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Εξετάζουν μεγάλο εύρος της ύλης. Οι μαθητές πρέπει να έχουν ευχέρεια στις πράξεις και ολοκληρωμένες γνώσεις για να ανταποκριθούν. Οι βαθμολογίες από 15 και πάνω απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες στο αντικείμενο από την πλευρά των μαθητών.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) σε ό,τι αφορά τα Αρχαία Ελληνικά, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα απόσπασμα από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη και σε ένα από το «Διατριβαί» του Επίκτητου. Τα ζητούμενα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το αδίδακτο κείμενο αντλήθηκε από το Ιστορίαι του Θουκυδίδη. Η νοηματική του απόδοση κρίνεται απαιτητική, οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται απλές και διατυπωμένες με σαφήνεια, ενώ στο συντακτικό πέρα από τη συνηθισμένη άσκηση συντακτική αναγνώρισης των όρων, ζητήθηκε μετά από καιρό το συντακτικό φαινόμενο του πλαγίου λόγου.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Βιολογίας η ΟΕΦΕ παρατηρεί ότι πρόκειται για θέματα που ευνοούν τη συνδυαστική σκέψη και απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν εμβαθύνει στην ύλη, καθώς και να έχουν κατανοήσει τους βιολογικούς μηχανισμούς που περιγράφει το σχολικό εγχειρίδιο.