16.3 C
Serres

Αγίου Πνεύματος: Πενθήμερες εκδηλώσεις στην Τούμπα Σερρών – Την Τρίτη η περιφορά της θαυματουργής εικόνας- video

Date:

Πλούσιο σε εκδηλώσεις αναμένεται να είναι το πρόγραμμα της Θρησκευτικής πανήγυρης στο χωριό Τούμπα του Δήμου Εμμ.Παππά. Εκτός από την ξακουστή εμποροπανήγυρη έχουν προγραμματιστεί και μια σειρά θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν για πέντε ημέρες, από την Παρασκευή 10 Ιουνίου εως και την Τρίτη 14 Ιουνίου. Ενώ πριν από δύο χρόνια με την κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ μας επετράπη να καταγράψουμε την θαυματουργή εικόνα από τον Πατέρα Πολύκαρπο.

Το πρόγραμμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην τοπική κοινότητα Τούμπας του Δήμου Εμμ. Παππά για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος είναι έτοιμο. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εμμ. Παππά και οι προετοιμασίες είναι στην τελική ευθεία σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Τούμπας κ. Κωσταντίνο Στεφανούδη.

της Αγίας Τριάδας

Οι εκδηλώσεις είναι πολυήμερες και ξεκινούν από την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 14 Ιουνίου. Εκτός από την ξακουστή εμποροπανήγυρη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει θρησκευτικές εκδηλώσεις με όρθρους και Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους καθώς και διοργάνωση λαϊκής βραδιάς και παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων.
Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την ασφαλή λειτουργία της θρησκευτικής πανήγυρης. Ενώ την Τρίτη το πρωί θα γίνει η περιφορά της θαυματουργής εικόνας .
Με την κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ το 2020 ο Πατέρας Πολύκαρπος επέτρεψε το τηλεοπτικό μας συνεργείο να καταγράψει το πρωτότυπο της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Τριάδας που φυλάσσετε στη μονή και μας εξήγησε την ιστορία της .







ΣέρρεςΑγίου Πνεύματος: Πενθήμερες εκδηλώσεις στην Τούμπα Σερρών - Την Τρίτη η περιφορά...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πεντανόστιμα τσουρέκια- Τοπική παραδοσιακή συνταγή από το Νέο Σούλι Σερρών

Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά...

Σέρρες: Τι να προσέξουμε στη νηστεία και στο τραπέζι του Πάσχα- video

Στην Νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να...

Σέρρες: Αυξημένη η κίνηση στη λαϊκή αλλά μόνο για τα απαραίτητα- video

Αυξημένη παρατηρήθηκε το πρωί της Τρίτης  η κίνηση στη...

Σέρρες- ΟΚΑΝΑ: Δράση καλλωπισμού και συντήρησης του αύλειου χώρου -Video

Η Θεραπευτική Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα