13.1 C
Serres

Δείτε βίντεο του… «δραπέτη» χιμπατζή- Αντιδράσεις για τη θανάτωσή του

Date:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 26 Ιουνίου, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή.

Ήταν ο μεγαλύτερος από τους εννέα χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών και ύψους περίπου 1,80 μέτρα. Kατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά και βγήκε στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Οι υπεύθυνοι του πάρκου δεν μπόρεσαν να πιάσουν το ζώο και έτσι αποφασίστηκε η θανάτωσή του.

Όπως εξήγησε μέσω Instagram το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όλα ξεκίνησαν το πρωί στις 09:40, όταν οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν την απουσία του χιμπατζή από το κελί του.

«Είναι μια τραγική μέρα για το Πάρκο», αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ενώ προσθέτει πως Αττικό Ζωολογικό Πάρκο «οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Η ανακοίνωση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή.





Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Πάντως η απόφαση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitter, με πολλούς να επικρίνουν τόσο την απόφαση θανάτωσής του, όσο και το γεγονός ότι το ζώο αντί να βρίσκεται ελεύθερο στη φύση, βρισκόταν σε κλουβί.

πηγή Skai.gr

ΕλλάδαΔείτε βίντεο του... «δραπέτη» χιμπατζή- Αντιδράσεις για τη θανάτωσή του

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

«Όπου Γιώργος και μάλαμα»: 9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το όνομα Γιώργος 

Του Αγίου Γεωργίου είναι σήμερα και χιλιάδες άνδρες και...

Πλωτός γερανός σήκωσε την θαλαμηγό που προσέκρουσε στον προβλήτα στις Σπέτσες

Πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση της πολυτελούς θαλαμηγού, η οποία λόγω...

Άδεια πόλη η Αθήνα – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Άδεια είναι η Αθήνα, αφού οι κάτοικοι της πρωτεύουσας...

MARFIN: 14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανείπωτη τραγωδία – Το χρονικό

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Marfin,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα