34.2 C
Serres

Παναγιώτης Γιαννιός: Με καταγωγή από τη Νιγρίτα ο 27χρονος καταδρομέας που έχασε τη ζωή του στην Κύπρο

Date:

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη (29.6.2022) το απόγευμα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στην Κύπρο ένας 27χρονος Συμβασιούχος Οπλίτης της Εθνικής Φρουράς.

Ο άτυχος Παναγιώτης Γιαννιός, 27χρονος Συμβασιούχος Οπλίτης της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο τραυματίστηκε σοβαρά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας την περασμένη Δευτέρα, όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα.

O 27χρονος Παναγιώτης Γιαννιός, νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και οίδημα στο κεφάλι.

Ο άτυχος νεαρός ήταν έμπειρος καταδρομέας αφού όπως είχε δηλώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερή, είχε συμμετάσχει και στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ασκήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερή, ο 27χρονος καταδρομέας δεν χτύπησε σε βράχια, ούτε σε βάρκα. «Όπως πήδηξε από το ελικόπτερο, δεν έπεσε σωστά στο νερό».

«Οι νεαροί καταδρομείς πέφτουν από το ελικόπτερο με κάθετη πορεία προς το νερό και συγκεκριμένα πέφτουν μέσα στο νερό με τα πόδια κάτω», δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς τόνισε πώς ο 27χρονος έπεσε από κανονικό ύψος, ενώ τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπεται στην συγκεκριμένη άσκηση.

Με καταγωγή από τη Νιγρίτα ο 27χρονος καταδρομέας 

Η τοπική κοινωνία της Νιγρίτας του δήμου Βισαλτίας είναι συντετριμμένη, καθώς η καταγωγή του ήταν από εκεί. Ο πατέρας του Γιάννης Γιαννιός, συνταξιούχος στρατιωτικός σήμερα, παντρεύτηκε Κύπρια και έμεναν στο νησί, όπου γεννήθηκε και ο Παναγιώτης, ο οποίος επισκέπτονταν την Νιγρίτα τακτικά, κυρίως στις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα.

Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία Κύπρου»

Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ΣΥΟΠ.








Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις είχαν δείξει ότι ο τραυματισμός του 27χρονου ΣΥΟΠ, επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία δεν έγινε με το σωστό τρόπο.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος καταδρομέας ήταν έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού είχε καταταχθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας

Ο 27χρονος Συμβασιούχος Οπλίτης Παναγιώτης Γιαννιός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας την περασμένη Δευτέρα, απεβίωσε σήμερα το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν.

Ο άτυχος Παναγιώτης είχε τραυματιστεί όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα.

Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο απο την Εθνική Φρουρά όσο και απο την Αστυνομία Κύπρου.

Το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ζωή σε συνανθρώπους μας δίνει ο 27χρονος ΣΥΟΠ Παναγιώτης Γιαννιός.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε με ανακοίνωση του πως η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά οργάνων (καρδιά, νεφροί, πνεύμονας και ήπαρ) χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που περιμένουν υπομονετικά για την εξεύρεση μοσχεύματος. Εχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας για την αξιολόγηση των οργάνων και την εξεύρεση των δεκτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Με πληροφορίες από straight.gr, serres24.gr

ΣέρρεςΠαναγιώτης Γιαννιός: Με καταγωγή από τη Νιγρίτα ο 27χρονος καταδρομέας που έχασε τη...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Πανελλήνιες 2024: Πρώτη στην Αρχιτεκτονική πέρασε 48χρονη μητέρα

Τα «φτερά» της για τα πανεπιστημιακά έδρανα θα ανοίξει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα