Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την ακύρωση μεταμόσχευσης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα, λόγω έλλειψης, όπως καταγγέλθηκε, αναισθησιολόγου για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου παρήγγειλε από Πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της έκθεσης σε κίνδυνο.

Την παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα και ρεπορτάζ σε ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ηπατικό μόσχευμα 27χρονου δότη προερχόμενο από την Κύπρο προοριζόταν να μεταμοσχευθεί το περασμένο Σάββατο σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη, αλλά η μεταμόσχευση δεν έγινε , επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Το πολύτιμο μόσχευμα όμως δεν χάθηκε, καθώς δόθηκε προς μεταμόσχευση σε άλλο ασθενή που ήταν σε αναμονή, στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Babis



Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής και της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών θα κληθούν να καταθέσουν σε πρώτη φάση οι οικείοι του υποψήφιου λήπτη που ανέμενε στη Θεσσαλονίκη για να διακριβωθούν οι συνέπειες στην υγεία του από την ακύρωση της μεταμόσχευσης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την ακύρωση μεταμόσχευσης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σάμος: Παραμένουν τα προβλήματα με την τροφοδοσία του νησιού

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,...

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα που έκανε άγνωστος για...

Πρωτομαγιά: Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ – Θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της...

Τελευταία Νέα