Αύριο η απόφαση του Ντράγκι αν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναμένεται να πάρει τον λόγο αύριο το πρωί στην ιταλική γερουσία και να κάνει γνωστό, κατά την παρέμβασή του, αν εννοεί να οριστικοποιήσει την παραίτησή του ή να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία. Μετά την ομιλία του Ντράγκι, θα υπάρξει νέα ψήφος εμπιστοσύνης, τόσο στην βουλή, όσο και στην γερουσία.

Στο μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις προς τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό με κύριο αίτημα να παραμείνει στην θέση του.

Ο πρόεδρος της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio Κάρλο Σανγκάλι με δήλωσή του υπογράμμισε ότι «την ώρα που αυξάνεται ο πληθωρισμός και μειώνεται η αγοραστική αξία των πολιτών, η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στην θέση της, για να μπορέσουν να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να εγκριθεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα κονδύλια του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, ότι «πάνω από 1.600 δήμαρχοι μικρών και μεγάλων πόλεων της χώρας έχουν υπογράψει την έκκληση με την οποία ζητείται από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην θέση του για το καλό της χώρας». Μέχρι αύριο, οι υπογραφές είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις 2.000.




Babis

Παράλληλα, δεκάδες οργανώσεις του χώρου του εθελοντισμού, με άμεση σχέση με την Καθολική Εκκλησία, τονίζουν ότι ο «σούπερ Μάριο» πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα και ζητούν να υπερισχύσει το αίσθημα ευθύνης, υπέρ του συμφέροντος των πολιτών.

Ο διευθυντής του καθολικού περιοδικού Civiltà Cattolica Αντόνιο Σπαντάρο υπογραμμίζει ότι «ορθώς έπραξε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Ντράγκι, διότι υπάρχουν ακόμη ουσιαστικά περιθώρια για να συνεχίσει η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία την πορεία της δεδομένων και των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚόσμοςΑύριο η απόφαση του Ντράγκι αν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βολιβία: Πέντε άνθρωποι επέζησαν 36 ώρες σε βάλτο γεμάτο αλιγάτορες

Ως εκ θαύματος επέζησαν 5 άνθρωποι όταν το μικρό...

Το Ισραήλ απειλεί με «επτά φορές πιο ισχυρά» αντίποινα

Το Ισραήλ απείλησε σήμερα με "επτά φορές πιο ισχυρά"...

Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στις 4 Μαΐου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 04 Μαΐου 589: Συνέρχεται...

N. Χριστοδουλίδης: Οι πραγματικότητες είναι ότι υπάρχει μια παράνομη κατοχή για 50 χρόνια

«Οι πραγματικότητες είναι ότι υπάρχει μια παράνομη κατοχή στην...

Τελευταία Νέα