34.2 C
Serres

Μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα οι πνιγμοί- Πώς θα αποφύγουμε τον κίνδυνο- video

Date:

Το θέμα των πνιγμών αποτελεί μεγάλο πρόβλημα τόσο στις Ελληνικές Θάλασσες, όπου η Ελλάδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Μεσογείου σε ακτογραμμές όσο και παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 350 άνθρωποι ετησίως χάνουν την ζωή τους (κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά) από πνιγμό σε κάποια θάλασσα.

Μιλώντας στην κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ ο κ. Νάσος Παπαδόπουλος Ιατρός Γενικής Ιατρικής & Ιατρός Δημόσιας υγείας της ΠΕ Σερρών μας έδωσε συμβουλές για την αποφυγή κινδύνου σε περίπτωση  πνιγμού και μας τόνισε τις κύριες αιτίες οι οποίες είναι η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας σύμφωνα  με τις οποίες πρέπει να μπαίνουμε στο νερό να κολυμπήσουμε 3 ώρες μετά το γεύμα, να μην μπαίνουμε στη θάλασσα όταν έχουμε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας ούτε να κάνουμε επίδειξη δυνάμεων στην κολύμβηση ενώ αν μας συμβεί κάτι απρόοπτο θα πρέπει να κολυμπήσουμε παράλληλα στο ρεύμα και όταν το αποφύγουμε να κινηθούμε προς την ακτή.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι πάντα θα πρέπει να ρωτάμε για την μορφολογία της θάλασσας (αν είναι βαθιά ή απότομη) ποτέ να μην αφήνουμε ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά χωρίς εποπτεία ενώ αν πάθουμε κράμπα δεν θα πρέπει να  χάνουμε την ψυχραιμία μας και να καλούμε βοήθεια.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πάππου








Επιμέλεια: Παρασκευή Κωνσταντινίδου

ΕλλάδαΜεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα οι πνιγμοί- Πώς θα αποφύγουμε τον κίνδυνο- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Πανελλήνιες 2024: Πρώτη στην Αρχιτεκτονική πέρασε 48χρονη μητέρα

Τα «φτερά» της για τα πανεπιστημιακά έδρανα θα ανοίξει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα