Πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα. Πρόκειται για έναν τουρίστα από την Ιταλία ο οποίος επισκέφθηκε τη νησιωτική χώρα για διακοπές.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Ιταλός διέμενε σε ενοικιαζόμενο σπίτι και επισκέφθηκε διάφορες τοποθεσίες στο δυτικό τμήμα της Κούβας προτού εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου.

Αναζήτησε ιατρική φροντίδα την Πέμπτη, αφού πρώτα είχε παρουσιάσει δερματικά εξανθήματα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη, καταλήγει η ανακοίνωση.


Babis


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα — το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του — για να ενισχυθεί η προσπάθεια αντιμετώπισης της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 40.000 κρούσματα σε πάνω από 80 χώρες όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚόσμοςΠρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κούβα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σεληνιακή ζώνη ώρας δημιουργεί η NASA για να καθοδηγούνται οι αστροναύτες στο διάστημα

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ώρα είναι αυτή τη στιγμή...

Η Ινδία έπληξε με πυραύλους το Κασμίρ – «Θα απαντήσουμε» διαμηνύει το Πακιστάν

Κλιμακώνεται δραματικά η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν με...

Βατικανό: O πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα γύρω στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης

Ο υπεύθυνος της αίθουσας Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι...

Ο Φρίντριχ Μερτς εξελέγη καγκελάριος από την Bundestag

Ο Φρίντριχ Μερτς έγινε ο δέκατος καγκελάριος της Ομοσπονδιακής...

Τελευταία Νέα