«Και τον Σεπτέμβριο αλλά και όλους τους επόμενους μήνες που θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες καταναλωτές». Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος ... Περισσότερα

Κ. Σκρέκας προς ΣΥΡΙΖΑ: Το ενεργειακό απαιτεί υπευθυνότητα, όχι μικροπολιτική

Epiloges Press

Epiloges Press

«Και τον Σεπτέμβριο αλλά και όλους τους επόμενους μήνες που θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες καταναλωτές». Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφορικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα ο Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση πλήττει σοβαρά όλη την Ευρώπη, αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες είναι υπεύθυνη πολιτική στήριξης που αποσκοπεί στην ελάφρυνση των υποχρεώσεών τους κι όχι διαστρέβλωση της αλήθειας για επιδίωξη μικροκομματικών κερδών.
Η αλήθεια είναι ότι η κρίση αυτή συνεχώς επιδεινώνεται, με πιο πρόσφατο γεγονός την πλήρη διακοπή λειτουργίας του Βορείου Διαδρόμου (Nord Stream1) για τρεις μέρες στο τέλος Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Gazprom. Αυτή η εξέλιξη προστίθεται στην προηγούμενη κατάσταση που διαμόρφωσε ο πόλεμος και οδηγεί σε εκρηκτικές αυξήσεις τιμών στην ενέργεια, που συνεχώς επιδεινώνονται. Μόλις την Παρασκευή το φυσικό αέριο ξεπέρασε τα 240 ευρώ, αυξημένο κατά 9 φορές σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία του 2021.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό και γι αυτό οι αρνητές της πραγματικότητας που επιχειρούν να το αποδώσουν στην ελληνική κυβέρνηση, απλώς ματαιοπονούν. Κάνουν ότι δεν άκουσαν τις δραματικές επισημάνσεις Ευρωπαίων ηγετών όπως ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, που προ ημερών ξεκαθάρισε ότι «η ενέργεια και τα τρόφιμα αποτελούν στρατιωτικά εργαλεία στην υπηρεσία ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου» της Ρωσίας.
Είναι κοινή συνείδηση των Ελλήνων αλλά και όλων των Ευρωπαίων ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, με τις τιμές λιανικής στην ενέργεια να καταγράφουν ιστορικά υψηλά. Είναι όμως πλέον κοινή συνείδηση και το ότι η Κυβέρνηση έχει προνοήσει εγκαίρως ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επώδυνες συνέπειες από μια πρωτόγνωρη διεθνή ενεργειακή κρίση.
Αυτό επιτυγχάνεται:
– Με μέτρα ρυθμιστικά, όπως ο νέος μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τη δραστηριότητα της ηλεκτροπαραγωγής.
– Με τη δημιουργία του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, που επιδοτεί τους λογαριασμούς των καταναλωτών κάθε μήνα, απορροφώντας το 80%- 90% των αυξήσεων και έχοντας διαθέσει από την έναρξη της κρίσης μέχρι τον περασμένο μήνα, ποσό που ξεπερνά τα 6,2 δισεκ.ευρώ.
– Με την επέκταση της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επάρκεια φυσικού αερίου ακόμα και υπό τα πλέον δυσμενή σενάρια για την εξέλιξη της διεθνούς ενεργειακής κρίσης
Συνεπώς, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά και όλους τους επόμενους μήνες που θα διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες καταναλωτές.
Όσοι επιδιώκουν να κατασκευάσουν μια εικόνα καταστροφής και να «επενδύσουν» μικροπολιτικά σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση, θα διαψευσθούν το ίδιο ηχηρά, όπως συνέβη και τον προηγούμενο μήνα. Η μικροπολιτική και η πολιτική ψευδολογία, στην οποία τόσο αρέσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστή και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

17/12/25 8:02 μμ

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ - Υπερψηφίστηκε η συνεποπτεία της ΗΔΥΚΑ με το υπουργείο Υγείας

17/12/25 7:53 μμ

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ – Υπερψηφίστηκε η συνεποπτεία της ΗΔΥΚΑ με το υπουργείο Υγείας

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ

17/12/25 7:36 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ

Στη φυλακή η μαθήτρια που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της σε σχολείο της Κυψέλης

17/12/25 7:24 μμ

Στη φυλακή η μαθήτρια που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της σε σχολείο της Κυψέλης

Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 7:15 μμ

Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες

17/12/25 7:11 μμ

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες

Το ΠΑΜΑΚ στη διοργάνωση του 24oυ συνεδρίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος

17/12/25 7:07 μμ

Το ΠΑΜΑΚ στη διοργάνωση του 24oυ συνεδρίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος

Το ρομπότ Pepper του ΚΕΠΚΑ μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους

17/12/25 7:04 μμ

Το ρομπότ Pepper του ΚΕΠΚΑ μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους

Δίκη Χρυσής Αυγής - Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

17/12/25 7:00 μμ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Άρση της ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου με 225 ψήφους υπέρ

17/12/25 3:51 μμ

Άρση της ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου με 225 ψήφους υπέρ

Βραβεία αριστείας και ραντεβού για την Παρασκευή και 13 Απριλίου του 2029 από τη Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

17/12/25 3:41 μμ

Βραβεία αριστείας και ραντεβού για την Παρασκευή και 13 Απριλίου του 2029 από τη Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας την Πέμπτη η τηλεματική του ΟΑΣΘ

17/12/25 3:37 μμ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας την Πέμπτη η τηλεματική του ΟΑΣΘ