Σημαντική αύξηση στις συντάξεις για το 2023, προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι ... Περισσότερα

Χατζηδακης

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

Σημαντική αύξηση στις συντάξεις για το 2023, προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η αύξηση συνδέεται με τον τιμάριθμο και την ανάπτυξη, με βάση τη νομοθεσία και προσθέτει ότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για μία σημαντική αύξηση, «ακόμα και για τα δεδομένα της προμνημονιακής περιόδου! Και αυτό αφορά όλους τους συνταξιούχους».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι οι συνταξιούχοι θα ωφεληθούν από δύο ακόμη μέτρα, που είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία αφορά περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ και οι αυξήσεις στις συντάξεις που θα δουν πάνω από 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι, με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, οι οποίοι θα πληρωθούν την 4η αύξηση που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους.

«Οι αυξήσεις είναι αυξήσεις μόνιμες, που θα βελτιώσουν σημαντικά το εισόδημα των συνταξιούχων σε μία δύσκολη περίοδο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, το συνολικό ποσό της σύνταξης αναπροσαρμόζεται βάσει του μέσου όρου ανάπτυξης της οικονομίας και πληθωρισμού. «Αυτό επί της αρχής συμπαρασύρει, τόσο τις εθνικές, όσο και τις ανταποδοτικές συντάξεις, ωστόσο όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η αύξηση αυτή, θα περιληφθούν, όπως ορίζεται, σε κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών» συμπληρώνει.

Advertisement

Σχετικά με τις βασικές αρχές της νέας στεγαστικής πολιτικής, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και τονίζει ότι η χώρα θα αποκτήσει, ύστερα από πολλά χρόνια, μία ουσιαστική στεγαστική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της τους νέους και ειδικότερα τα νέα ζευγάρια, που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος στέγασης σε σχέση με το εισόδημά τους.

«Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμόσουμε σύγχρονες ιδέες και λύσεις, κατά το πρότυπο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι πόροι, τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και του ΕΣΠΑ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας περίπατος - θεσμός, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο

14/09/25 10:52 πμ

«Ευ ζω με τον καρκίνο»: Ένας περίπατος – θεσμός, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο

Γκρέτα Γκάρμπο: Η απόλυτη σταρ, μια θρυλική μορφή που έζησε μέσα στο μυστήριο

14/09/25 10:37 πμ

Γκρέτα Γκάρμπο: Η απόλυτη σταρ, μια θρυλική μορφή που έζησε μέσα στο μυστήριο

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στην Τιθορέα λόγω βλάβης στο σύστημα τηλεδιοίκησης - Αναχώρησε με καθυστέρηση 95 λεπτών

14/09/25 10:26 πμ

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στην Τιθορέα λόγω βλάβης στο σύστημα τηλεδιοίκησης – Αναχώρησε με καθυστέρηση 95 λεπτών

Παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων στις πιάτσες εξαρτημένων

14/09/25 10:20 πμ

Έρευνα: Παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων στις πιάτσες εξαρτημένων

MyStreet: Εφαρμογή που «αγκάλιασαν» οι πολίτες, αλλά... σκοντάφτει σε κάποιους Δήμους

14/09/25 10:02 πμ

MyStreet: Εφαρμογή που «αγκάλιασαν» οι πολίτες, αλλά… σκοντάφτει σε κάποιους Δήμους

Τα τέσσερα σημεία «κλειδί» στα μέτρα για τους πολύτεκνους

14/09/25 9:53 πμ

Τα 4 σημεία «κλειδιά» στα μέτρα για τους πολύτεκνους

Υδρογονάνθρακες: Νέα σελίδα στην Κρήτη

14/09/25 9:45 πμ

Υδρογονάνθρακες: Νέα σελίδα στην Κρήτη

14 Σεπτεμβρίου: Γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού- Χρόνια πολλά

14/09/25 9:25 πμ

14 Σεπτεμβρίου: Γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού- Χρόνια πολλά

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης