21.9 C
Serres

48 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Date:

Ήταν η 3η του Σεπτέμβρη του 1974, στο ξενοδοχείο «Κινγκ Πάλας» της Αθήνας, όταν μέσα στα αποκαΐδια της χούντας και της τραγωδίας του Κυπριακού, ο Ανδρέας Παπανδρέου ύψωνε ψηλά την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Γνώριζε καλά ότι το κείμενο αυτό συμπύκνωνε λέξη-λέξη τους αγώνες, τους πόθους, τις αγωνίες και τις ελπίδες δεκαετιών του ελληνικού λαού. Ενσάρκωνε τα αιτήματα όλων των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη. Και μέσα σε μια πορεία σχεδόν μισού αιώνα, όπου ασφαλώς υπήρχαν και λάθη και απογοητεύσεις, η παράταξη αυτή τίμησε τις αρχές και το πνεύμα αυτής της διακήρυξης. Θεμελίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο και διαμόρφωσε για πολλά χρόνια ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

48 χρόνια μετά και μέσα στη δίνη των πολλαπλών κρίσεων που περνάει η πατρίδα μας για πάνω από μια δεκαετία, οι πολίτες ζητούν πλέον, πιο επιτακτικά από ποτέ, σοβαρότητα, λύσεις και αξιοπιστία. Και φυσικά ζητούν ανανέωση, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πρακτικές και νοοτροπίες. 

Γι’αυτό και το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Για να αποτελέσει ξανά το καταφύγιο των πατριωτικών, κοινωνικών και πολιτικών προταγμάτων μετά την κατάρρευση φαιδρών θεωριών ψεύδους και αδυσώπητων πολιτικών σε βάρος της χώρας.






48 χρόνια μετά την ίδρυσή του το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει με ένα και μοναδικό στόχο, να προσφέρει στον ελληνικό λαό μια θετική εναλλακτική επιλογή που θα το καταστήσει ξανά ως τον σοβαρό προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό πόλο εξουσίας απέναντι στη ΝΔ. Μια επιλογή ελπίδας που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και θα αποτελέσει την αφετηρία της μεγάλης ανατροπής του ΠΑΣΟΚ και της ολικής του επαναφοράς στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

Χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ !

Χρόνια πολλά σε όλους τους αφανείς αγωνιστές που πίστεψαν στο όραμα και έδωσαν την ψυχή τους για να το κάνουν πραγματικότητα.

Πολιτική48 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Κεραμέως: Η αντιπολίτευση προσπαθεί με ελαφρότητα να ρίξει σκιές στην εκλογική διαδικασία

Η καταγγελλόμενη διάρρηξη σε παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών δεν...

Στ. Κασσελάκης: Η ανατροπή είναι κοινωνική ανάγκη σε αυτές τις ευρωεκλογές

«Η ανατροπή είναι κοινωνική ανάγκη σ' αυτές τις ευρωεκλογές»,...

Κυρ. Πιερρακάκης: Στις 148 οι αναφορές στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα